• 0
 ≫ 

Milivoje je jesenas rešio da proda centar sela: Kupac je konačno tu, gradi se hotel sa 12 lux soba

 ≫ 

Vest o prodaji centra sela Brezna, kraj planine Suvobor, odjeknula je Srbijom krajem septembra 2020. U planu je i da u najvećem objektu bude otvorena destilerija

  • 0
Gornji Milanovac, selo Brezna Foto: Rina.rs

Krajem septembra prošle godine, pisali smo o Milivoju Filipoviću, povratniku iz Francuske, koji je rešio da proda centar sela podno planine Suvobor. Kako je tada govorio, "kupac dobija direktorsku fotelju i praznu kasu".

Filipović je uložio svoju ušteđevinu u kupovinu Doma kulture, pošte, prodavnice, sušare u svom rodnom mestu, želeći da opet oživi taj kraj. Ipak, kako kaže, stigle su ga godine, pa bi taj zadatak poverio nekom mlađem, ko bi imao elana i entuzijazma, ali i novca u džepu da plati sve to.

Nakon nekoliko meseci, poznat je kupac ovih objekata. Ljubiša Jovanović iz Beograda rešio je da svoj novac uloži upravo u selo Brezna i nada se da će ga oživeti.

- Kupili smo objekte u centru sela, u planu je da u najvećem objektu bude otvorena destilerija, a sa njom zajedno biće izgrađen hotel sa 12 luksuznih soba, degustacione sale, nekoliko vajata. Pokušaćemo da vratimo duh starih vremena, kada je ovo selo bilo živo i puno naroda. Nadam se da će ovaj zamajac u izgradnji biti korak napred- rekao je Ljubiša Jovanović.

Odluka da kupi objekte u centru gornjomilanovačkog sela doneta je u vreme epidemije korona virusa, kada su ruralna područja predstavljala pravi spas za sve one koji su želeli da u teško vreme budu izolovani i okruženi zdravom sredinom.

- Mi smo Beograđani i željni smo svega onog što selo nosi sa sobom. Planirano je da prvo radovi krenu na izgradnji destilerije, a početak se očekuje oko 1. aprila. Nakon toga, idemo dalje korak, po korak - naglašava Ljubiša.

O ceni po kojoj je kupio objekte u centru sela nije želeo da priča, a pre nekoliko meseci vlasnik Milivoje izjavio je da će sve prodati za 40.000 evra, pa ostaje pitanje da li je tako ostalo ili su našli neki kompromis.

Selo Brezna, smešteno na obroncima Suvobora, u netaknutoj prirodi, ima veliki turistički potencijal i iako mnogima deluje kao zabit na kraju sveta, ipak ima i svog "keca u rukavu".

Izgradnjom puta od Pranjana do Gornjeg Milanovca, centar sela koji je otišao na doboš, biće udaljen samo devet kilometara od auto-puta Miloš Veliki.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>