• 0

Penthaus "otišao" za rekordnih 59 miliona dolara: Najluksuznije tržište nekretnina se oporavlja

Cene luksuznih kuća u Hongkongu su, inače, pale 8 odsto u 2020. godini

  • 0
luksuzna zgrada Foto: Freepik.com

Gigant "CK Asset Holdings Ltd." tajkuna Viktora Lija iz Hongkonga prodao je luksuzni stan za rekordnih 59 miliona dolara, što je dodatni znak da se gradsko tržište luksuznih stanova oporavlja.

Stan je petosoban, ima više od 300 metara kvadratnih, i lociran je na adresi "21 Borrett Road". Rekord iz 2017. je oboren ovom prodajom, a tada je na glasu bilo brdo Mount Nicholson, i luksuzne nekretnine na njemu.

"Bloomberg Intelligence" je pisao da je to najskuplji deo u Aziji. Aktuelni stan, prodat za ogromnu svotu novca, ima privatni krov i bazen. Kupac nije poznat javnosti, ali se zna da je tražio i tri parking mesta, čija je cena uključena u finalnu cenu.

Ova kupovina odražava vraćanje raspoloženja na jednom od najskupljih luksuznih stambenih tržišta na svetu. Takođe bi mogla uticati na to da se više potencijalnih klijenata odluči za nekretninu u ovom delu Hongkonga.

Cene luksuznih kuća pale su 8% u 2020. godini, pokazuju podaci kompanije "Jones Lang LaSalle Inc.". Vlada je prošle godine ukinula planove za uvođenje poreza na upražnjene nekretnine, što bi moglo ublažiti pritisak na prodaju luksuznih kuća.

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>