• 4

Beograđani traže stanove za rad od kuće i luksuzan život: Znate li šta su kondominijumi?

Kažu da su postali najbolja investicija, i sigurna luka dobrog života

  • 4
Kupovina stana, kuće, iznajmljivanje Foto: Shutterstock

Kada nam je Vladimir Vukićević, ceo  West Properties-a, u intervjuu govorio da kondominijumi  i kod nas praktično postaju standard, retko ko je očekivao da će oni postati i najtraženiji stambeni prostor. Korona je i njih stavila u pravi plan. 

Pored bezbednosti, imajući u vidu da se radi o kompleksima zatvorenog tipa, ovi kompleksi svojim stanarima nude mogućnost da se zabave, rekreiraju, opuste, ali i neophodnu privatnost i mir...

- Kondominijumi su imajući u vidu trenutak kad su se pojavili kod nas na tržištu još uvek novost u odnosu na svetsko tržište, ali i kod nas praktično postaju standard. Pružaju određeni kvalitet života sa brojnim sadržajima koji olakšavaju savremeni život. Prateći sadržaj kondominijuma pažljivo se osmišljava kako bi odgovarao potrebama potencijalnih kupaca na određenoj lokaciji, a cilj im je da olakšaju svakodnevni život stanara. Kako danas živimo prilično užurbano, ovo je kvalitet koji sve više prepoznaju i kupci na našem tržištu - rekao nam je Vukićević.

Međutim, iako je donela velike promene, prethodna godina nas je sve naučila da veoma brzo možemo da se prilagodimo i naviknemo na novonastale okolnosti i da radna atmosfera u toplom i udobnom domu ipak nije tako loša i može imati mnoge prednosti.

Tako na primer, svi oni koji žive u kondominijumu znaju da ovakav koncept stanovanja pruža vrhunski komfor, privatnost i mir i njima rad od kuće ne predstavlja nikakav problem. Važno da stan ima dovoljno velikih staklenih površina koje pružaju obilje dnevne svetlosti, da bude dovoljno prostora za svakog člana porodice i da svako ima svoj kutak.

stan, nekretnine Foto: Unsplash

U Beogradu ih već ima nekoliko koji se grade. Oni svojim stanarima pruža idealne uslove ne samo za stanovanje već i za rad od kuće. Osim dodatnih sadržaja koji su  prilagođeni za sve starosne grupe, uključujući bezbedno igralište za najmlađe, teretanu na otvorenom, prostor za kućne ljubimce, tu je i prvi privatni teren za padel u Srbiji. Sve ovo omogućava jedan ispunjen dan, uživanje pre i posle radnog vremena, zabavu za mališane i mir za njihove roditelje.

Kondominijumi su idealni životni prostor  za sve koji žele da uživaju u balansu između mira i privatnosti, sa jedne, i bogatih zajedničkih sadržaja za zabavu i opuštanje, sa druge strane.

Kako su postali imperativ?

Manji stanovi, kao i luksuzne nekretnine se tope pred "carstvom kondominijuma". Tržište nekretnina se transformiše pred našim očima, rapidno i vrlo neobično. Tako da agenti dobro znaju kome mogu da ponude novu "uslugu". Akcenat je na mladim ljudima, koji obožavaju Instagram, zatim na onima koji kupuju kuću prvi put, ali i na bogatašima. I svi oni bi da žive u kodominijumu.

Iako su u jednom trenutku svi masovno bežali iz grada, injenica je da su mnogi ostali u gradskoj vrevi, mestu u kojem rade.

Sada, kupci tačno zamisle kako će izgledati jedan njihov tipičan dan u novom stanu. Na primer, prvi deo dana rade od kuće u otmenoj dnevnoj sobi, onda popodne prelaze na terasu da rade jogu, a u večernjim satima posmatraju vedro nebo.

stan, nekretnine Foto: Pixabay

Koliko koštaju?

Kupci iz "doba korone" hoće doživljaj, a to dobijaju i preko blogera i infulensera koje sve češće angažuju agenti za nekretnine da bi im pomogli u prodaji.

Pandemija je uticajnim osobama na društvenim mrežama omogućila još tešnje odnose sa milenijalcima i generacijom Z, kroz recepte za kuvanje, rutine vežbanja i uputstva za kućne projekte "uradi sam".

Treba imati u vidu i da u Beogradu, ovakvi kvadrati potpadaju pod lux. Što znači i da je njihova cena "jača".

Pored čuvenog da na cenu najviše utiče “lokacija lokacija lokacija”, danas je uobičajeno da stanovi u tom cenovnom rangu imaju kvalitet završnih radova na najvišem nivou, koji uključuje prvoklasnu keramiku stranog proizvođača, alu/drvo stolariju, parket prve klase, kao i brojne druge tehničke karakteristike, uz mogućnosti prilagođavanja rasporeda prostorija potrebama kupca, dodaje naš sagovornik.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    24. februar 2021 | 12:20

    radni narod koji jedva prezivljava,samo moze da sanja o tome.

  • Zoi milenijalac

    24. februar 2021 | 14:02

    Kad bude napravljen prvi kondominujum u Beogradu koji poseduje svoj fudbalski stadion, heliodrom, otvoreni bazen 1000x200 metara, prašumu i zoološki vrt,molim vas da me odmah obavestite,želim da kupim dupleks od 1000 kvadrata. Lokacija nije bitna!

  • ...

    24. februar 2021 | 13:17

    Dođoši traže

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>