• 10

Ovo je najskuplja ulica u Beogradu: U njoj je "planuo" stan za 1, 5 milion € a ovako izgleda

Najveći deo novca sa tražišta nekretnina, čak više od 50%, obrne se u Beogradu

  • 10
Stari grad Ulica Strahinjića bana

Printskrin: Google maps, Pixabay

U Srbiji su pandemija i ograničavanje poslovanja zbog nje u 2020. uticali na poslovne subjekte u većoj meri nego na cene poslovnog prostora.

Prema podacima RGZ, registrovano je 2.397 kupoprodaja poslovnih prostora, svega dva procenta manje u odnosu na 2019. godinu. Prometovani su lokali, kancelarije, poslovni prostori za koje nije utvrđena delatnosti skladišni i magacinski prostor.

Kada su u pitanju stanovi, najskuplji kvadrat stana u Srbiji u 2020. godini u novogradnji prometovan je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.632 evra po metru kvadratnom, dok je najviša cena po kvadratu stana u starogradnji plaćena 4.452 evra za stan u opštini Stari Grad.

Na osnovu registrovanih ugovora u Registru cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, najskuplja garaža u Srbiji je na Kopaoniku.

Prestonica ostaje ubedljivo atraktivna za promet nekretnina, pa je i najskuplji stan ( ne računajući ovaj u Beogradu na vodi), prodat u rekordnom roku.

Tačnije, stan za koji je u 2020. godini izdvojeno najviše novca - 1.461.000 evra, površine je 431 m2 i nalazi se na teritoriji opštine Stari grad, u Ulici Strahinjića bana.

Interesantan podatak je da je sada kada je izgrađen najveći deo naselja "Beograda na vodi", to uticalo da u okolnim kvartovima poraste cena kvadrata: u Savamali i oko Palate pravde.

Do sada su titulu najskuplje ulice u Beogradu nosile Hercegovačka ulica, u opštini Savski venac.

Prosečna cena za ostale stanove u tom elitnom naselju za kvadrat iznosi 2.958 evra. Posle njega sledi Obilićev venac, pa Topličin.

Inače, najveći deo novca sa tražišta nekretnina, čak više od 50%, obrne se u Beogradu. Po prometu, nakon Beograda sledi Novi Sad, zatim Niš, Subotica, pa Kragujevac.

Video: Ovako je izgledao prvi šoping Vučića i Alabar u najvećem tržnom centaru u regionu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    2. mart 2021 | 13:33

    Moji roditelji imaju privatnu stomatolosku ordinaciju u Berlinu, do kraja zivota da rade ne bi mogli ovo da kupe.

  • Coka

    2. mart 2021 | 11:51

    Evo posla za inspektore, provera porekla novca. Hm..

  • Sibin

    2. mart 2021 | 13:11

    Taj nije normalan, za te pare imao je stan u Parizu!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>