• 0

Istarska vila, koju obožava Serena Vilijams, sada je na prodaju: Cena? Prava sitnica!

Kuća Lorena nalazi se u Novigradu i prostire se na čak 400 kvadrata. Ima bazen, spa centar, četiri luksuzne spavaće sobe...

  • 0
Villa Lorena

Vila Lorena / Foto: booking.com

Osim što je vila Lorena (Hrvatska) skrivena gradskim bedemima, nalazi se tik uz morsku obalu, na mirnoj lokaciji, i posebno je obožava američka teniserka Serena Vilijams.

Kada je reč o sportu, Novigrad je teniska destinacija broj jedan u Hrvatskoj i na Mediteranu. Tu se svake godine u julu održava turnir ATP Croatia Open Umag, a ne čudi što Serena voli da odmara baš u ovoj vili.

Doduše, kako piše "Financial Times", a prenosi Jutarnji.hr, slavna istarska vila sada se prodaje, i to po paprenoj ceni. Kako se dalje navodi, neodoljivi spoj malog ribarskog mesta i nenametljivog luksuza vile Lorene - savršen je spoj za nezaboravan odmor.

Na osnovu informacija koje nalazimo na sajtu booking.com, vila zauzima 400 m2, ima pogled na more, dozvoljen je boravak kućnih ljubimaca u njoj, ima bazen, svakako besplatan internet, i sobe za nepušače.

"Financial Times" je uvrstio Lorenu na svoju listu Hot property: homes with wellness features, a mreža vodećih firmi za promet nekretninama "Luxury Portfolio International", koja privlači globalnu publiku i godišnje na tržište plasira oko 50.000 luksuznih nekretnina iz celog sveta - prodaje vilu Lorena za 3,97 miliona evra.

Serena Williams, Serena Vilijams

Proslavljena teniserka obožava vilu Lorena / Foto: Tanjug/AP

Smeštena unutar istorijskog jezgra istarskog grada Novigrad, i okružena kamenim zidinama iz 13. veka, ova kuća je osim svoje lepote - i istaknuti primer dobrog spoja savremene arhitekture, luksuza i bogate istorije, koji se fantastično prepliću i "poštuju".

Projekat rekonstrukcije građevine potpisuje dobro poznati istarski studio Merocubo. U samom prizemlju vile se nalazi velnes centar, sa unutrašnjim grejnim bazenom i saunom za opuštanje, koji se preko velike staklene opne spajaju sa spoljašnjom terasom.

Na njoj je letnja kuhinja, kao i prostor za druženje i odmaranje. Na prvom spratu je veliki dnevni boravak, spojen sa kuhinjom i trpezarijom. Na spratu iznad su četiri luksuzne spavaće sobe s bračnim krevetima, kao i isti broj kupatila, i jedan zaseban toalet.

Na krovu vile Lorena smeštena je još jedna terasa, označena kao "Nebo za sva čula", jer nudi neograničen panoramski pogled od 360 stepeni, na kristalno čisto Jadransko more i na slikoviti Novigrad.

Zahvaljujući svom položaju u centru grada, vila Lorena udaljena je nekoliko minuta od lokalnih radnji, restorana i barova. Novigrad leži na zapadnoj obali Istre, dva kilometra severno od ušća reke Mirne i oko 20 km južno od granice sa Slovenijom i Italijom.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>