• 2

IKEA sad prodaje kućice za beg iz grada: Po prvi put, sklopila je nameštaj umesto vas

Šta kažete na ovakvu malu kuću?

  • 2
Crna kamp kucica Ilustracija/Foto: Shutterstock

Izmeštanje iz trenutnog životnog okruženja često može da znači žrtvovanje udobnosti i stila zbog praktičnosti. Ali švedska kompanija nameštaja nada se da će vlasnicima kuća pružiti smeštaj koji je istovremeno šik, održiv, funkcionalan i pristupačan. Reč je o novim ikeinim majušnim kućicama.

Kompanija se udružila sa Vok Kreativ i firmom koja gradi kampove Escape, kako bi dizajnirala objekte od 187 kvadratnih metara. Za razliku od nameštaja koji sami montirate po kojem je švedska kompanija poznata, ove male kuće su unapred izgrađene na prikolici s ravnim platformama, što olakšava vuču i možete tako da putujete bilo gde. 

Ukoliko želite, možete da napravite i onu sa vodom i solarnom energijom. Pravi se od obnovljivih, recikliranih materijala. A na primer, kuhinjske površine izrađene od plastičnih boca.

Dizajneri su koristili vertikalni prostor za skladištenje i odlaganje predmeta kako bi prostor bio što veći. Na primer, krevet i kauč imaju ugrađene pregrade za odlaganje ispod. Slično tome, kuhinjski sto može da se razvuče i pretvori u radni. A ako treba da oslobodite prostor, može se sklopiti i u potpunosti odložiti.

Studije su pokazale da male kuće po prirodi imaju manji uticaj na životnu sredinu od prosečne kuće. Za napajanje im je potrebno manje električne energije, potrebno je manje materijala za izgradnju i zauzimaju manje parcele.

Samo zato što je prostor na prvi pogled skučen, ne znači da nije udoban. Dizajneri su koristili neutralne boje, plavo drvo i akcente u minimalističkom stilu za izradu privlačne nordijske estetike.

Trenutno, najskuplja košta 47.000 evra.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>