• 0

Čuveni hotel stiže i u Njujork: Biće najluksuzniji u gradu, ali postoji jedan problem

Novi luksuzni objekat ne posluje kao tradicionalni hotel, i to iz više razloga. Dakle, nije dovoljno samo da imate novac

  • 0
Fasano Fifth Avenue

Foto: Fasano Fifth Avenue

Glavni hotel Fasano u Sao Paulu je nezaboravan. Njegov ulaz, neposredno uz luksuzni "maloprodajni hodnik" ulice Rua Oscar Freire, potpuno je obložen osvetljenim drvenim oplatama koje svetlucaju poput zlata.

Kožne stolice i geometrijski rešetkasti plafon stvaraju jedinstveni brazilski izraz dizajna iz sredine veka. Fasano je sinonim za glamur, dok u baru svira Bosa Nova, stil sambe razvijen kasnih pedesetih godina.

Sada sve to konačno dolazi u Njujork, gde je kompanija otvorila svoju prvu severnoameričku ispostavu. Ali, izgleda da nema ništa od "brazilskog stila" u SAD. Hotel se nalazi na Petoj aveniji, između 62. i 63. ulice.

Ipak, nema toliko glamura, zlata i "pompe". Ulaz je diskretno uređen, i stapa se sa okolnim luksuznim zgradama. Predvorje je u minimalističkom stilu, sa prostorom za samo dve kožne fotelje.

Još interesantnije je da ne može svaki bogati gost da pristupi novom njujorškom hotelu, već samo članovi ekskluzivnog kluba Fasano, a njih je odabrao korporativni tim kompanije.

"Fasano Fifth Avenue" je definitivno radikalni pomak u odnosu na stanardni koncept hotela iz Brazila. Zgrada ima 14 spratova, a ne postoji opcija "rentiranja sobe na jednu noć". Fasano iz Njujorka nudi smeštaj samo od 30 dana pa naviše. To je minimalni broj dan prilikom rezervisanja.

Inače, mesec dana boravka u novom hotelu košta čak 100.000 dolara. Ta ideja se donekle naslanja na trend nastao tokom pandemije - kada su bogataši rentirali hotelske sobe na mesec ili više, kako bi se izolovali ili radili na daljinu.

Da biste odseli u bilo kom od sedam hotelskih apartmana i četiri dupleksa nalik apartmanima, a sve je dizajnirao francuski arhitekta Thierri Despont, morate biti član kluba Fasano ili vas neko mora pozvati da se učlanite.

Apartmani s pogledom na Central Park imaju cenu od oko 7.000 dolara za noć, što je sedam puta skuplje od jednosobnog apartmana u čuvenom hotelu u blizini Fasana. "To je klub sa privatnim članstvom, samo na poziv", kažu iz hotela.

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>