• 3

Oživelo masovno izdavanje stanova na dan: Razlog? "Vikend vakcinacija"

Veliku pažnju ovih dana privlače i fotografije iz Beograda, na kojima su stjuardese iz Albanije, koje čekaju u redu za vakcinaciju

  • 3
stan

Foto: Freepik.com

Državljanima susednih zemalja omogućeno je da se vakcinišu u Srbiji, a to je uzrokovalo gužve na graničnim prelazima za vikend. Osim kolone vozila na granicama, došlo je i do velikih redova na Sajmu, odnosno buma izdavanja stanova na dan.

Ova opcija je ponovo "oživela" zahvaljujući naletu građana iz država regiona, kao što su BiH, Severna Makedonija, Albanija.

Budući da dolaze na dan, dva, odnosno samo da se vakcinišu, stan na dan se čini kao idealna solucija, i svakako povoljnija od skupljih kategorija smeštaja. Ono što je svakako prednost je činjenica da stanova za izdavanje na kratak rok ima na "svakom koraku", a cene su uobičajene: u proseku od 20 do 40 evra, zavisno od lokacije.

Interesovanje za stan na dan je dobrodošlo vlasnicima nekretnina koji su navikli na zaradu od tog biznisa, i još nisu odlučili da se prebace na dugoročno izdavanje, ili nisu pronašli podstanara. Kako turista u 2020. nije bilo kao ranije, a nema ih ni sada, jasno je koliko su finansije vlasnika stanova na dan "pretrpele".

Podsećamo, kako smo pisali juče iz biznis ugla, u Srbiji je počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina.

tvitovi stan na dan vakcinacija vakcina beograd

Printskrin: Twitter

Oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana prijavilo se za vakcinaciju ovog vikenda u našoj zemlji, a ona je obezbeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji sa Vladom Srbije.

O stanovima na dan se u poslednje vreme, inače, uglavnom pisalo u negativnom kontekstu: počev od demoliranja prostora, iza kojih stoje nesavesni zakupci, pa do prijavljivanja korona-žurki komunalcima.

tvitovi stan na dan vakcinacija vakcina beograd

Printskrin: Twitter

Nedavno smo pisali i o tri ključna faktora koja su "ubila" ovu kategoriju iz domena nekretnina, u proteklom periodu. To su povećana kontrola inspekcije, smanjen broj turista i višak stanova za zakup na tržištu. Mimo toga, vlasnici su se našli u "nebranom grožđu".

Jedini koji su bili spremni da iznajme stan na dan jesu, uglavnom mladi, željni žurki i privatnih okupljanja. To je svakako sa sobom nosilo rizik, kako kada je reč o kaznama za kršenje epidemioloških mera, tako i kada govorimo o potencijalnom uništenju prostora i nameštaja, odnosno ostavljaju haos za sobom.

Video: Na graničnim prelazima čekanje za ulaz u Srbiju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    28. mart 2021 | 10:54

    stan na dan-dva zna se u koju svrhu sluzi a sve drugo su price za malu decu

  • Natasa

    28. mart 2021 | 11:07

    Kako uopšte strani drzavljani koji nemaju ni prebivalište ni bilo šta mogu da prime vakcinu kod nas? Ne mogu da shvatim da im je to dozvoljeno a uostalom te vakcine placamo mi poreski obveznici.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>