• 4
 ≫ 

Vreme za toalet: Upravnik zgrade u Beogradu, zbog loše gradnje, postavio neobičan uslov

 ≫ 

Potražnja za stanovima trenutno je veća od ponude, te stoga građevinci rade punom parom. Ipak, ponekad je sve što je brzo i kuso

  • 4
luksuzno kupatilo plavi sat

Foto-kolaž: Pixabay

Beograd se širi iz dana u dan, a pre svega u građevinskom smislu. Niču nove zgrade na svakom uglu, a kvalitet gradnje je neretko upitan. Iz tog razloga, mnogi se pre odlučuju za stanove iz starih zdanja, koje će renovirati, nego za one iz novogradnje.

Naravno, novogradnja ima niz svojih prednosti, ali dosta toga zavisi od samog kvarta, investitora, vašeg budžeta. U jednom delu Beograda u poslednje vreme je primetan drastičan rast gradnje, jer iako se nalazi malo perifernije, Karaburma je dobro povezana sa centrom grada.

Oni koji su živeli u tom naselju pre deceniju ili dve, a onda se preselili, danas ga ne bi prepoznali. Top stanovi, kako se oglašavaju, prodaju se za 1.500/1.600 evra po kvadratu. To znači da nekretnina od 90 kvadrata košta oko 130.000 evra, dok prosečna jedinica od 50 kvadrata može koštati i 85.000 evra.

Već smo pisali o tome da je potražnja za stanovima u Beogradu trenutno veća od ponude, mada građevinci rade punom parom. Ipak, ponekad je sve što je brzo i kuso. Komšije iz jedne zgrade na Karaburmi žale se na upravnika, koji je uveo jedno neobično pravilo, a sve zbog lošije gradnje, odnosno izolacije.

Naime, zbog toga što se zvuk prenosi sa svih strana (iznad, ispod...), te komšije često čuju šta se dešava u susednoj stambenoj jedinici, pravilo je da "nema puštanja vode na vodokotliću od 22h do 7 sati izjutra".

Ova vest se brzo prenela putem društvenih mreža, a usledili su komentari da je kupovina stana u novogradnji lutrija, te da se nikada ne zna kako će sve ispasti. "Osim lokacije, parkinga i rasporeda u stanu, sad moraš da misliš i na izolaciju i komšije", bio je jedan od komentara.

S druge strane, u nekim stranim zemljama ovo pravilo zaista postoji, kao deo kućnog reda. Na primer, u Švajcarskoj ili Nemačkoj, gde takođe nije dozvoljeno puštati veš mašinu tokom noći.

Kako vi komentarišete ovo "pravilo"? Da li je u vašoj zgradi bilo sličnih ideja, ili ste nailazili na probleme prilikom kupovine nekretnine u novogradnji? Pišite nam u komentarima.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    12. april 2021 | 11:32

    Nikada mi nece biti jasno zasto prihvatamo te glupe propise zakone i pravila sa zapada.Novo gradnja je sada po merilima eu a to znaci pregradni zidovi od gipsanih ploca,pa posle se ciuje vodokotlic,pa naravno da se cuje.

  • Ana56

    12. april 2021 | 12:15

    Kada EPS ponovo uvede nizu tarifu preko dana, onda cemo masine ukljucivari danjy a ne nocu!

  • Markus

    12. april 2021 | 12:36

    Živim na selu i mogu, da prostite, da mokrim gde hoću i kad hoću... Možda mi malo crvkut ptica noću rementi san, al preživećemo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>