• 14
 ≫ 

Ovo je trenutno najskuplje oglašena vikendica u Srbiji: Nalazi se na Dunavu, našli smo i cenu

 ≫ 

Ono što najviše diže cenu vikendica jeste – bazen, kaže naša sagovornica

  • 14
Kuća vila Novi Banovci Dunav

Foto: Pixabay, Printskrin: Google Earth

Bliži se Uskrs, pri čemu se ne radi 30. aprila, 1, 2. i 3. maja, i mnogi će taj period koristiti za kratka putovanja i beg iz svakodnevice. Vikendice su idealne za to, a mi smo vam našli cene. Trenutno, kako otkriva naša sagovornica, najskuplje oglašena vikendica za prodaju nalazi u Novim Banovcima, na obali Dunava. Posle nje,  druga vikendica sa najvišom cenom je vikendica na Zlatiboru.

Kada govorimo o tržištu nepokretnosti, 2019. godina je bila najuspešnija godina do tad. Prvi meseci 2020. godine, govorili su da će ta godina biti još uspešnija nego njena prethodna, ali je tržište nekretnina, zbog pandemije korona virusa i uvođenja vanrednog stanja – naglo stalo.

U prvoj polovini 2020. godine, u odnosu na prvu polovinu 2019. godine, promet nepokretnosti je pao samo 14 odsto, a promet novca na tržištu nekretnina svega 8 odsto. Ovo su male cifre ako uzmemo u obrzi to da je tržište nepokretnosti, pogotovo tržište kupoprodaje stalo na gotovo dva meseca.

Ipak, i tokom vanrednih meseci pojedine grane tražišta nekretnina su cvetale, a to je prodaja vikendica. Ako poredimo prvu polovinu 2020. godine u odnosu na prvu polovinu 2019.godine, vidimo da je, prema podacima RGZ-a tražnja za vikendicama porasla za čak 40 odsto.

Najviše je prodavano vikendica u Vojvodini, otjkrivaju nam sa portala 4.zida.

Posmatrano po opštinama, najviše vikendica u prvoj polovini 2020. godine je prometovano u Inđiji, zatim Beočinu, Novom Sadu, Grockoj i Sremskim Karlovcima.

- Ono što prošlu godinu razlikuje od prethodnih jeste da su se u većoj meri prodavale vikendice koje su blizu gradova – ako pričamo o Beogradu, onda je to Sopot, Kosmaj, Avala, a ako pričamo o Novom Sadu onda je to Fruška gora, Sremski Karlovci i Sremska Kamenica - kaže za naš portal Jasmina Dražić Gavrilović za portala 4zida.rs.

Jasmina nam otkriva da je krajem prošle godine prodat je najskuplji kompleks za odmor – on se nalazi u Sopotu, na Kosmajskom vencu, a prodat je za čak 3 miliona evra. Ovaj kompleks se sastoji od dve vikendice, tri pomoćne zgrade, četiri parcele, a poseduje i sopstveni bazen.

Iznajmljivanje vikendica kao odličan izvor prihoda

 

Mnogi ljudi se odlučuju da kupe vikendicu za svoje potrebe i da tako sebi obezbede oazu mira. Ipak, najam vikendica može predstavljati i odličan izvor prihoda.

Na sajtu za oglašavanje nekretnina 4zida.rs većina vikendica se izdaje, prosečno za oko 150 evra/dan.

- To su većinom vikendice gde mogu da borave minimalno dve osobe, a većinom ima prostora za četiri. Vikendice većih kapaciteta izdaju se za srazmerno veći novac u odnosu na to koliko gostiju može da prenoći. Ipak, ono što najviše diže cenu vikendica jeste – bazen - napominje naša sagovornica.

Najskuplja vikendica na Dunavu, pa na Zlatiboru

 

Prema njenim rečima, u Srbiji je velik broj vlasnika vikendica odlučio da investira u izgradnju bazena, kako bi svojim gostima pružio potpuni ugođaj, ali i kako bi povisio cenu najma vikendice, jer se vikendice koje imaju bazen, ili bar đakuzi na otvorenom, po pravilu izdaju za više novca.

- Posebno su popularne vikendice koje pružaju potpuni mir, u kojima ste odvojeni od komšija, a opet koje se nalaze na 30-ak kilometara od grada. Među najpopularnijim destinacijama su Fruška gora i Kosmaj - govori ona.

Što se tiče prodaje vikendica, na sajtu 4zida.rs mogu se naći za kupovinu već od 5.000 evra, ali je u njih potrebno uložiti dodatan novac.

Trenutno najskuplje oglašena vikendica za prodaju na tom portalu nalazi u Novim Banovcima, na obali Dunava i prodaje se za 290.000 evra.

Nakon nje, druga vikendica sa najvišom cenom je vikendica na Zlatiboru koja se prodaje za 130. 000 evra.

Video: Obraše se vinogradi gore s krova zgrade: Da li ekološka arhitektura postaje stvarnost?

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    13. april 2021 | 15:30

    Jedne nedelje propagirate cenu kvm stana,druge nedelje vikendice....i tako već godinu dana,čisto da se pravi tenzija oko nekretnina

  • Flojd

    13. april 2021 | 13:52

    Dok ima ovaca šišanje će cvetati.

  • Mixx

    13. april 2021 | 16:45

    Prodajem ženu..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>