• 10

Kako i kome prodati stan od 14 kvadrata, i to za 56.000 evra? Agent objasnio zašto se toliko ceni

Vlasnik u opisu navodi kako se radi o garsonijeri sa novim nameštajem, koja se nalazi na prvom spratu stambene zgrade u Zagrebu

  • 10
moderna soba

Foto: Pixabay

Do sada smo nailazili na razne oglase iz domena nekretnina, a ovaj je jedan od najzanimljivijih. Naime, preko sajta Njuškalo, u centru Zagreba se nudi stan od svega 14 kvadrata, za oko 4.000 evra po m2.

Tačnije, za ovaj minijaturni stan treba izdvojiti čak 424.124 kuna ili 56.000 evra, piše 24sata.hr. Kada je objavljen, oglas je u samo jednom danu skupio više od 15.000 pregleda.

Kako se navodi, prodavac ovaj stan prvenstveno promatra kao investiciju, te po njegovoj računici, za otprilike 13 godina, potencijalnom kupcu bi počeo da se vraća uloženi novac. "Svako ima svoju računicu i svaka nekretnina ima svog kupca. Ovo je stan-investicija koja se može u kratkom roku isplatiti", kaže agent za nekretine u agenciji koja je oglasila stan, za hrvatski portal.

Inače, kvadrat je oko 2.000 evra.

"U Zvonimirovoj ulici trenutno ima stanova na prodaju koje je potrebno potpuno adaptirati, a kojima su cene po kvadratu od 1.800 do 2.000 evra. Adaptirani, bolji stanovi prodaju se po ceni do 2.500 evra po m2, a radi se o većim stanovima", objašnjavaju iz agencije.

Kažu kako se, ako uzmemo u obzir dnevni zakup, za ovaj stan može dobiti 30-ak evra za noćenje, što je "korektna cena za turiste". U vreme praznika, cena ide naviše.

ključ od stana

Foto: Freepik

Vlasnik u opisu navodi kako se radi o garsonijeri sa novim nameštajem, koja se nalazi na prvom spratu stambene zgrade. "Sastoji se od manje kuhinje, kupatila s toaletom i dnevng boravka. Stan je u celosti adaptiran 2015. godine i pripada mu ostava u podrumu. Pogodan je za studente, poslovne ljude ili samce", navodi se u oglasu i dodaju da nema oštećenja, a "vlasništvo je uredno i bez tereta".

Međutim, posetioci sajta nisu najbolje reagovali na ovaj oglas, te su usledili komentari:

"Gde je kupatilo? Ispod sudopere ili iza kauč?".

"Uopšte mi nije jasno ko može živeti u tome. Moj pas ima boks od 37 kvadrata".

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    20. april 2021 | 22:13

    Za 56.000e moze da se kupi 4 sela u okolini valjeva, sa sve domaćinima 🤣

  • Boki

    20. april 2021 | 22:25

    To ce kupiti ili neka budala ili neko ko zaista ima para i treba mu nesto ovako minijaturno a komforno na dobroj lokaciji da ima gde da prespava ili sta god. Treceg nema.

  • 🤪

    20. april 2021 | 21:57

    Да имам тај новац ја бих направио кућу

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>