• 2
 ≫ 

Zahtevi klijenata u 2021: Lokalni turizam cveta, a vlasnicima smeštaja ove 3 promene donose zaradu

 ≫ 

Domaći turisti su prilično podigli kriterijume kada je reč o odmoru, te tako oni koji iznajmljuju apartmane, vikendice van grada ili kuće na vodi, sada imaju nove izazove, određene rashode, ali i profit na kraju dana

  • 2
bazen

Foto: Freepik

Kada je prošlog proleća nastupila pandemija kovida-19, malo ko je znao (ili mogao da pretpostavi) koliko će kriza trajati i na šta će se sve odraziti. Svakako je jedna od najgore pogođenih grana turizam, ali više na međunarodnom nego na lokalnom nivou.

Šta to znači? Došlo je do drastičnog smanjenja putovanja, a zimovanje ili letovanje u stranim zemljama bili su na "pauzi", ali su se zato države trudile da podstaknu turizam na mikro planu. To su prepoznali vlasnici smeštaja, pre svega privatnog, ali i sami gosti.

Domaći turisti traže bazen/đakuzi, roštilj i podno grejanje (kada je reč o vikendicama na vodi) u 2021, što pre nekoliko godina nije bilo tako učestalo. To znači da se "insistiranje" na stabilnom internetu, televizoru, krevecu za bebe, opremljenoj kuhinju ili dvorištu - sada podrazumeva.

Na to je svakako uticao i trend masovnijeg rada od kuće, s jedne, i potrebe za begom u prirodu, s druge strane. Mnogi frilenseri, ali i zaposleni u firmama koji već godinu dana ne idu na posao, mogu da rade sa bilo kog mesta, a poželjno je da to bude vikendica kraj reke ili jezera.

Otuda je i Perućac posebno aktuelan ove godine, mada je zanimljivo i to da nekada ne morate otići predaleko, da biste našli svoju oazu. To su nam i potvrdili iz "Halo oglasi nekretnine", rekavši da sada, pred leto, a u susret praznicima, vlada veliko interesovanje za kućama na vodi - u Beogradu.

Kako su značajne i velike kompanije, za koje radi ogroman broj građana Srbije, locirane upravo u našoj prestonici, onda se ceni blizina poslu, u slučaju nekih hitnih dešavanja ili sastanaka. Dakle, prepodne možete raditi iz kuće na reci ili, recimo, sa splava na Adi, a za nekoliko minuta možete biti u centru na sastanku ili u nekom drugom delu Beogradu.

Kako smo juče pisali, odobren je novac za još 20.000 vaučera, a neophodan preduslov za prijavu za vaučer je obavljena rezervacija za minimum pet noćenja. Takođe, pravo na vaučer imaju penzioneri, zaposleni saprimanjima manjim od 70.000 dinara, studenti.

Najviše upita ima za Vrnjačku Banju i Sokobanju, te bi budući vlasnici nekretnina, koje žele da izdaju, i o tome trebalo da vode računa. Gostima je lokacija ispred tipa gradnje kuće, potvrđeno nam je iz domaće firme za nekretnine. Ipak, u poslednje vreme su dosta popularne tzv. A-frame objekti.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koji zahtevi

    24. april 2021 | 10:12

    Ocete mozda mlade device. Bem li vam zvezde koje donose dan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>