• 8
 ≫ 

"Bolna tačka" Smederevaca oživela: Noćenje u vili sada košta 300 evra

 ≫ 

Posle decenije propadanja, izletište Jugovo je ponovo popularno, a trend je krenuo prošle godine

  • 8
izletište Jugovo, Smederevo, Dunav

Foto: Shutterstock

Mnogima omiljeno mesto na Dunavu oživljava novim sjajem, i još jedan je dokaz da se i u Srbiji može pronaći "malo morske atmosfere". Kada je reč o smederevskom izletištu Jugovo, prošle godine izgrađen je novi pristan, jedini do Golupca, a najavljena je i marina.

Za Smederevo Jugovo je ponos, ali i bolna tačka, budući da je prelepi deo obale Dunava na kojoj leži grad - desetak godina propadao, malo po malo. Kada je prošle godine nastupila pandemija, a ojačao domaći turizam, to je bila dodatna šansa za zapostavljeno izletište.

Upravo u Jugovu se trenutno izdaje luksuzna vila i to za 300 evra/noć, nalazi se na samoj obali i reklamira kao "kuća za odmor". Vikend naselje Jugovo udaljeno je svega 6 km od Smedereva, a oko 35 km od Beograda, što znači da vam treba do sat vremena da stignete do njega.

"Između vile i Dunava nalazi se veličanstvena Party Terasa koju krasi veliki bazen. Tu su i šank, restoranski stolovi i stolice (50 sedećih mesta) raspoređeni oko bazena", piše u oglasu. Takođe se navodi da vila ima svoj parking i 4 komforna apartmana.

Jugovo je danas u privatnom vlasništvu i ima veliki potencijal. Obala do skoro nije bila uređena, nije bilo rasvete, a svuda je rastao korov, ali - sreća se osmehnula Smederevcima i ostalim posetiocima iz okoline. Tu je i akva-park sa barom i čak 1.000 ležaljki, što svakako ovom mestu daje atraktivnost.

Da je Jugovo idealno mesto za odmor, ali i sport, potvrđuje činjenica da su uređena i četiri teniska terena, kao i stari tereni za košarku. Beograd ima Adu, Novi Sad Štrand, a Smederevo - Jugovo. Budući da je potencijal izvorišta vode u tom delu veliki, postoji šansa da bude izgrađeno još nekoliko termalnih bazena.

Jugovo nudi i kuće na prodaju, pri čemu je kvadrat oko 600 evra. Trenutno je u ponudi nekretnina od 130 m2 za 80.000 evra. Navodi se da je reč o staroj gradnji, plac ima oko 5 ari, a kuća je smeštena prekoputa glavnog ulaza za akva-park. Nekretnina je uknjižena, ima garažu, terasu, struju, vodu, telefon.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XNXX

    29. april 2021 | 17:11

    Ko koga ovde za...ava?! 300€ noc!!! Znaci 10 dana 3000€! Pa jeftinije da odem avionom na Boru Boru, jos mi i ostane kusur da se vratim od aerodroma fijakerom!!!

  • Momcilo Grocka

    29. april 2021 | 16:20

    Ja zvao ds rezervisem,kazu preko 50 000 smederevaca ke vec uplatilo 300e za noc. Kazu mi cekaces sigurno 9 godina da dodjes na red. Ne znam sta ds radim sada. Mozda da odem na maldive,tamo me kosta 200e noc

  • Đorđe

    29. april 2021 | 17:27

    Dolazim sa ženom čim nam legne po trideset evra!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>