• 6
 ≫ 

Zemunice su opet hit: Beograđani ovog vikenda hrle u srce Šumadije, u potrazi za seoskom idilom

 ≫ 

Domaći i seoski turizam definitivno oživljava

  • 6
Zdravkovac

Na oko 90 kilometara od Beograda, kada se prođe Topola, u ušuškanom delu Šumadije - selu Jarmenovci, godinama unazad vladala je prilična pustoš.

Osim lokalaca i ponekih vikendaša koji bi uglavnom dolazili leti, gotovo da nije imao ko da "popuni" prazne, napuštene kuće... U poslednje vreme, međutim, glavnim putem prolazi sve više automobila, a posebno sada za Prvi maj i Uskrs.

Šta se to tamo dešava?

 

Bum domaćeg turizma, kuća za odmor, i naročito zemunica. Otkako je počela pandemija, tako je širom sveta "eksplodirao" upravo planinski i banjski turizam, što je slučaj i kod nas. Naime, nedaleko od ovog sela je planina Bukulja, a šumadijska lepota nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Spoj maltene netaknute prirode, blizina Beogradu i tražnja za tzv. hobitskim kućicama ili zemunicama ovih dana inspirišu mnoge, te je tako u "zaboravljenom selu" pre izvesnog vremena izgrađen čitav kompleks za smeštaj i uživanje. Lokalci kažu da ga posećuju svi, a najviše mladi i porodice, parovi sa decom.

Ima mali sportski teren, bazen za goste, standardne apartmane, dok su zemunice najveća atrakcija.

Kako se navodi, postoje četiri zemunice od 30 kvadrata i dve porodične od 60 m2. Noćenje sa doručkom za dvoje u dvokrevetnoj zemunici košta 9.500 dinara, dok je cena za porodičnu zemunicu 13.000 dinara.

Imate pristup bežičnom internetu, TV-u, klimi, terasi, radnom stolu - što je idealno sada, ako radite na daljinu. Takođe, svim gostima je obezbeđen parking, tu su i krevetac za dete do 2 godine starosti, kao i nepušačke sobe.

U Jarmenovcima je u poslednje vreme generalno primetan veći broj vikendaša. Zemljišta i kuće nisu skupi, a relativno blizu su prodavnica, planina Rudnik, Oplenac.

Kada prođete glavnim putem, baš ovog Prvog maja i danas, na dan Uskrsa, ne možete da ne primetite kako u svakom dvorištu stoje parkirana bar dva automobila.

Domaći i seoski turizam definitivno oživljava. 

Video: Ovako se danas slavi 1. maj u Beogradu

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    2. maj 2021 | 09:33

    Da li su ovi normalni 9500,00rsd za dvoje,posle kazu nitko nece da letuje u Srbiji pa eto zasto.

  • otac makarije

    2. maj 2021 | 09:28

    100€ za noc pod zemljom bas i nije privlacno

  • Kursula

    2. maj 2021 | 09:44

    Što je za švaleraciju.Ubilo se.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>