• 12
 ≫ 

Višnjica postaje poželjna oaza: Kvadrat skače i pored groblja, a ovo je plan za dizanje naselja

 ≫ 

Ni Višnjica poslednjih godina ne odoleva trendu poskupljenja cena nekretnina. Sa novim urbanističkim planom, ova lokacija postaće atraktivnija

  • 12
Višnjica naselje

Printskrin: Google Earth

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije naselja Višnjica, koji će građanima biti dostupan do 28. maja u Gradskoj upravi.

Planom je predviđena izgradnja četiri predškolske ustanove, dve osmogodišnje i jedne srednje škole. Broj stanovnika sa 2.480 trebao bi da "naraste" na 11.074. Dokument, koji je urađen na inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište, obuhvata površinu od 167 hektara.

U sklopu PDR nalazi se i Ulica maršala Tita i Četvrte Flavijeve legije u kojima bi, prema planu, trebalo da budu izgrađena zdravstvena, ustanova socijalne zaštite i predškolska ustanova. Kako se navodi u dokumentu, planirana je i izgradnja naselja u zaleđini postojećeg.

- Za predškolske ustanove planirane su četiri lokacije, a one bi trebalo da obezbede smeštaj za 880 dece. Prema planu, očekuje se da u naselju bude oko 1.108 školaraca, a za smeštaj osnovaca planirana je izgradnja dveju osmoletki sa kapacitetom od 1.410 dece - navodi se u PDR.

- Jedna srednja škola sa 24 odeljenja obezbedila bi potrebe 710 dece, koliko je očekivano da stanuje u ovom naselju, od 15 do 19 godina.

Kako se navodi u dokumentu, žitelji Višnjice mogli bi da dobiju novu zdravstvenu ustanovu i objekat za socijalnu zaštitu. Nići će i sportsko-rekreativni centar zauzimao bi površinu od 27.649 metara kvadratnih, u sklopu kog bi bila izgrađena zatvorena sportska sala. Postojao bi i otvoreni sportski tereni, trim i biciklističke staze, kao i sportski poligoni.

Naselje Višnjica

Novi plan za Višnjicu/Foto: beoland.com

Planom će se definisati i pravila uređenja i građenja predmetnog prostora, saobraćajno i infrastrukturno opremanje, definisanje kapaciteta izgradnje u skladu sa mogućnostima prostora, planskim i infrastrukturnim uslovljenostima i investicionim potencijalima, uređenje dva postojeća vodotoka prirodnih korita Gradine i Majdan do i zaštita vizura, kulturnih i arheoloških lokaliteta.

Površina obuhvaćena Planom iznosi oko 167 hektara.

I u Višnjici skače kvadrat

 

Ni Višnjica poslednjih godina ne odoleva trendu poskupljenja cena nekretnina, a u poslednje vreme prosečna cena oglašenih stanova u starogradnji u Višnjičkoj banji iznosi 1073 evra/m2, dok je prosečna cene novogradnje 1164 evra/m2.

Ako posmatramo kretanje cena nekretnina po godinama na ovoj lokaciji, vidimo da cene samo rastu. Na osnovu ovoga možemo zaključiti da i ova lokacija prati trend rasta cena i u većine drugih lokacija u glavnom gradu. Takođe, blizina groblja ne utiče na formiranje cene nekretnina na njoj.

U neposrednoj blizini Lešća nedavno je izgrađen i luksuzni kompleks zgrada u kojima su mnogi stanovi već rasprodati, pa možemo zaključiti da je, bez obzira na blizinu groblja, ova lokacija poželjna i za novogradnju. 

Blizina Dunava, pogled na reku, sve to utiče da se ljudi sve više raspituju za cenu stanova u tom delu grada. U blizini je tržni centar, a i centar grada nije previše udaljen, pa se automobilom brzo stigne.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako da ne

    7. maj 2021 | 12:35

    Naročito leti kad opadne Dunav imaš aromatičan miris 24 h.

  • Mirijevo

    7. maj 2021 | 11:49

    Već mesec dana prodajem 29 m2 u Mirijevu za 46 hilj i nema kupaca. Samo je na papiru kao poskupeo kvadrat

  • Mitar

    7. maj 2021 | 12:58

    Da, Visnjica je super stvarno. Gde da pustim dete da se igra? Na njivu ili u stalu. Kuce sabijene jedne uz drugu. A i sto kaze neko iz komentara gore, kad opadne nivo Dunava ne daj ti Boze. Neka hvala.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>