• 9

U jednoj od 3 najduže beogradske ulice, kvadrat od 1.500 do 2.200 evra: Pazite koji deo birate

Na početku Ustaničke, iz pravca Auto-komande, nalaze se Prvi osnovni i Specijalni sud, banke, prodavnice, kafići, ordinacije, a malo iznad i čuveni sportski centar Šumice, što ovaj deo ulice čini posebno konkurentnim na tržištu

  • 9
Nekretnine

Foto: Pixabay

Možda niste znali, ali među tri najduže ulice u našem glavnom gradu ubrajaju se Bulevar Kralja Aleksandra, Ustanička i Bulevar Mihajla Pupina, doduše, svojom dugom rutom može da se pohvali i Bulevar Oslobođenja.

Ovaj put analiziramo Ustaničku, ulicu koja se proteže od Auto-komande pa sve do Konjarnika, odnosno dela gde se spaja s Bulevarom Kralja Aleksandra, i kojom delimično prolazi jedna od najopterećenijih gradskih linija - 50. Kada vizuelno uporedimo ta dva kraja, sasvim je jasno otkud razlike u ceni.

One variraju od 1.500 do 2.200 evra, a verovatno i više, upravo u ovoj ulici. Nije uvek u pitanju kvadratura, pozicija stana u zgradi (spratnost), uređenost itd, već i sama lokacija u Ustaničkoj. Iako je reč o jednoj istoj ulici, nije svejedno gde kupujete stan.

Na početku ulice, iz pravca Auto-komande, nalaze se Prvi osnovni i Specijalni sud, banke, prodavnice, kafići, ordinacije, a malo iznad i čuveni sportski centar Šumice, kao i istoimeni park. I u samim Šumicama ima razlike da li je reč o novogradnji ili starogradnji, pa i tu cene dosta variraju.

Krajnji deo Ustaničke, kod TC Okretnica i okretnice tramvaja i autobusa, ipak ima lošiju reputaciju. Zapravo, taj deo je lošije kotiran i u odnosu na Lion, koji je samo par kilometara ispod. Još bliže Lionu je deo oko Cvetkove pijace, gde su cene stanova takođe niže u poređenju sa ovim otmenim kvartom oko Šeste gimnazije.

Ustanička ulica

Printskrin: Google Street View

Generalno, svaka okretnica ima svojih "mana", jer označava kraj. Tako se stan kod one gde okreću 33 i 17, i trola 21, ceni za 35.000, a stan ima 22 kvadrata. Ukratko, kvadrat je oko 1.500 evra. Deo oko raskrsnice s Vojislava Ilića je svakako daleko više cenjen. U blizini su i dva popularna šoping centra, kao i Crveni krst.

Isto važi i za deo oko Auto-komande koja je tradicionalno na glasu, kako zbog blizine centru, tako i zbog odlične povezanosti sa ostalim delovima Beograda i bliskim izlazom na auto-put.

Ustanička ulica, deo oko Auto-komande

Printskrin: Google Street View

Oko tog dela trenutno se izdaje nekretnina od 36 m2 za čak 79.000 evra, odnosno kvadrat košta blizu 2.200 evra. Stan ima soba 0,5, centralno grejanje (fiksni računi), nalazi se u prizemlju - dakle, nema neke naročite kvalitete, ali je na dobroj lokaciji. Ipak, piše da je luksuzan, i kompletno renoviran.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    12. maj 2021 | 09:58

    Zasto bi bilo kome blizina suda igrala ikakvu ulogu prilikom kupovine stana, osim ako ne radi tamo?

  • coach

    12. maj 2021 | 10:44

    Zar nije Vojvode Stepe najduza? Cim vidim da lazu za najduzu ulicu onda sigurno i za cenu. Sto ste navalili sa vestima za nekretnine, mozda da sto vise prodate pre nego padne cena. Jeste bila traznja velika, ali se mnogo gradi tako da je i ponuda sada velika :)

  • Bg

    12. maj 2021 | 10:37

    Vidim stalno se prica o liniji 50 a nikome da padne na pamet da ubace jos 5 autobusa...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>