• 0

Milioni dolara za čist luksuz: Ovo su najskuplje nekretnine u 2021. godini

Iako je 2021. bila i finansijski komplikovana godina, nekoliko poznatih ličnosti je uspelo da iskoristi dramatične promene da znatno poveća svoje bogatstvo

  • 0
sunčanje, voda, leto Foto: Freepik

Poznate i slavne ličnosti imaju milione ili milijarde dolara, koje treba nekako potrošiti, pa zašto deo novca ne uložiti u nekretnine? I to ne bilo kakve, svi traže komfor i luksuz, te su SAD, ali i drugi delovi sveta, prepuni vila "iz bajke".

Od sportista, preko pevača, pa do glumaca i slavnih doktora iz Los Anđelesa - tržište nekretnina je iz dana u dan bogatije za velelepne posede i kuće, vozne parkove, prostrane garaže i bazene, privatne spa centre, dvorišta koja obiluju zelenilom, skupocenim nameštajem, roštiljem, setom za sunčanje.

Iako je 2021. bila i finansijski komplikovana godina, nekoliko poznatih ličnosti je uspelo da iskoristi dramatične promene da znatno poveća svoje bogatstvo. Sa tim dodatnim bogatstvom, mnogi od njih su kupili nove domove, bežeći iz gradova i prilagođavajući se novoj dinamici rada od kuće.

Ovo su neke od najskupljih kuća poznatih ličnosti, oglašene ili prodate u 2021. godini. Vrede milione dolara i nalaze se u glavnim čvorištima Njujorka i Los Anđelesa.

1. Lili Kolins, britansko-američka glumica, nedavno je prodala svoju vilu sa Beverli Hilsa za 13,5 miliona dolara. Kuća ima četiri spavaće sobe i pet kupatila. Dizajnirao je poznati holivudski arhitekta Džon Elgin Vulf, a specifična je jer ima i biblioteku, bar, teniski teren. Kolins je u vili, koju je kupila 2016, živela sa suprugom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

2. Glumica Pamela Anderson koju smo zavoleli gledajući "Čuvare plaže" (Baywatch), u martu je stavila na prodaju svoju impozantnu vilu iz Malibua, za 14,9 miliona dolara. Nekretnina je okrenuta kao okeanu, i pretežno je moderno uređena. Ima četiri spavaće sobe i nekoliko kupatila, a vrednost joj je porasla otkako je kupljena početkom 2000. godine. Inicijalno je ponuđena za 1,8 miliona, a 2013. je vredela 7,75 miliona dolara.

3. Američka NFL zvezda Toni Gonsales nedavno je listirao svoju vilu za prodaju, a cena je čak 28 miliona dolara. Nalazi se na Beverli Hilsu, i poznato je da je sportista kupio pre samo pet godina, kada je vredela 7,1 milion dolara. Dakle, cena joj je od tada uvećana čak 4 puta. Ipak, ne bez razloga.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tony Gonzalez (@tonygonzalez88)

Sportista i njegova supruga su je kompletno renovirali, dodali su teniski teren i bazen. Štaviše, vila je sada tri puta veća nego što je bila kada su je kupili "u originalu".

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tony Gonzalez (@tonygonzalez88)

4. Slavni doktor Pol Nasif takođe može da se pohvali impresivnom vilom, smeštenom na Bel Eru (LA, Kalifornija), koju prodaje za 32 miliona dolara. Nasif je poznat po tome što je jedan od vodećih plastičnih hirurga u zemlji, čije emisija Botched se prikazuje na kanalu E!.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dr. Paul Nassif (@drpaulnassif)

U martu 2021. listirao je svoj dom od 32 miliona dolara, dok je još bio u izgradnji. Očekuje se da će biti završen najkasnije do juna ili jula tekuće godine. Prelepa vila, smeštena na privatnom posedu, izolovana je prirodnom ogradom obloženom drvećem, ima sedam spavaćih soba i osam kupatila, što je čini idealnom za veliku porodicu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dr. Paul Nassif (@drpaulnassif)

5. Bračni par Tom Brejdi i Žizel Bundšen oglasili su na prodaju svoju kuću u Bruklajnu (Masačusets) za 32,5 miliona dolara, još 2020. godine. Nedavno je prodata, a ima pet spavaćih soba i sedam kupatila.

Ističe se da kuća "sadrži mnoštvo jedinstvenih elemenata", uključujući vinsku sobu, privatnu teretanu, spa centar i saunu sa prostorom za meditaciju. Pored gostinjske kuće i dve odvojene kuhinje, prostor takođe uključuje nekoliko dvorišta i prostor za prilaz više od 8 automobila.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tom Brady (@tombrady)

6. Kantri pevači Fejt Hil i Tim Mekgrou prvi put su stavili svoju kuću na prodaju u februaru ove godine, za 35 miliona dolara. Nalazi se na Bahamima, a kao i mnoge gore navedene - ima četiri spavaće sobe, pet kupatila, zatim toranj za posmatranje zalaska sunca, nekoliko paviljona za goste. Njihov dom našao se na naslovnici magazina Architectural Digest 2017. godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Tim McGraw (@thetimmcgraw)

7. Tom Kruz je upravo prodao svoju vilu iz Kolorada, za 39,5 miliona dolara. Možda vam i ova cifra deluje kao prevelika, ali treba reći da je kuća prvi put oglašena 2014, i to za 59 miliona dolara. Budući da je Kruz odlučio da je oglasi tek u martu ove godine, možemo reći da je relativno brzo prodata, s obzirom na visoku cenu.

8. Australijski preduzetnik Greg Norman listirao je svoju vilu, vrednu 59,9 miliona dolara, u februaru ove godine. Kuća ima čak 10 spavaćih soba i 18 kupatila koji gledaju na okean. Nadimak za kuću je Tranquility, a u Normanovom vlasništvu je bila više od tri decenije.

Tokom godina je bila kompletno renovirana nekoliko puta, a Australijanac je takođe 1991. kupio dodatnu kuću na plaži i kućicu sa bazenom - za 4,9 miliona dolara.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Greg Norman (@shark_gregnorman)

9. Najskuplja među svim ovim kućama je ona koju je nedavno prodao osnivač "Tesle", Ilon Mask. Nalazi se u Los Anđelesu i vredi čak 62,5 miliona dolara. Tačnije, Mask je prodao "paket aranžman" za svoje domove u kalifornijskom gradu, a to podrazumeva četiri odvojene nekretnine.

Ilon Mask, Elon Musk Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Prodaja je bila nekonvencionalna, jer su samo dve kuće jedna do druge, a ostale se nalaze u drugom delu LA-a. Svaka se razlikuje u svom stilu, od hipermodernizma do neoklasike, a Maskove nekadašnje imovine je kupio developer luksuznih zemljišta, Ardie Tavangarian, koji planira da preuređuje i prodaje svaki dom pojedinačno.

Očekuje se da će većina ovih nekretnina biti prodata do kraja godine. A, sa raznim budućim renoviranjima koje planiraju novi vlasnici, procena je da će vrednost svakog doma rasti ubuduće, čineći ih ponovo održivim kandidatima za najskuplje domove od 2022. pa nadalje.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>