• 11

Kuća podno Avale pola miliona evra: Bazen, ograda i ogromno dvorište na ceni su više nego ikad

Cene na tržištu nekretnina definitivno divljaju, a potražnja i dalje uspešno nadmašuje ponudu

  • 11
luksuzna kuća vila aprtmani odmor

Foto: Shutterstock

Gradi se više nego ikad, svuda u svetu, čak i uprkos nestašici nekog građevinskog materijala. Sve to povlači jedno drugo, pa kako se javi manjak materijala, tako on postaje skuplji, što se automatski odražava i na cenu nekretnina.

Masovno se traže kuće i stanovi na svim top lokacijama u zemlji: od planina do banja, mada čak i prigradska naselja sve više dobijaju na značaju, kako raste interesovanje. Građani su postali zahtevniji otkako je nastupila pandemija, te žele da kuća ima prostrano dvorište u kojem mogu da uživaju cele godine, i po mogućstvu - žele bazen/đakuzi/roštilj.

Takođe, mnogima je važna garaža, luksuzan enterijer, ograda (kako bi se maksimalno izolovali), i to su sve stavke koje su investitori, odnosno vlasnici nekretnina na prodaju - spremni da ispune. Oni sa dubljim džepom, ne pitaju za cenu.

Podno Avale trenutno se prodaje kuća sa velikim bazenom, ležaljkama, ogradom i placom od čak 28 ari. Nalazi se u delu Kovijan, ima 192 + 100 kvadrata, i košta neverovatnih 500.000 evra, što znači da je cena po metru kvadratnom - 2.604 evra.

Poređenja radi, po toj ceni se prodaju luksuzni stanovi u centru Beograda ili na Vračaru/Dedinju, a koji neretko dolaze sa garažom. Naravno, treba imati u vidu da u ovom slučaju dobijate ogromno dvorište i bazen, mada ne možemo da ne primetimo da su cene generalno drastično skočile u odnosu na godine pre korone.

U oglasu piše da kuća ima 5+ soba, reč je o starogradnji, a grejanje je TA. Kuća ima uknjižen objekat od PR+I što je 192 m2 +100 m2 - koliko zauzima takođe uknjižen, pomoćni objekat.

Nekretnine ispod planine Avala posebno su tražene, kao i one oko Kosmaja, upravo zbog blizine prestonici. Od centra Beograda do Avale ima svega 23,4 km, a atmosfera je potpuno drugačija. Ako dolazite sa periferije grada, do Sopota i okolnih mesta treba vam još manje vremena.

Našim sugrađanima je ova opcija praktična, jer mogu da dođu svaki vikend ako žele, pa čak i na jedan dan. S druge strane, to sa sobom povlači više cene. Ipak, nisu sve nekretnine luksuzne, tako da možete naći kuću s pristojnim placem za mnogo manje pare. Naravno, treba izdvojiti izvesnu sumu za renoviranje.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    30. maj 2021 | 14:55

    Srbija se podelila na one koji jedva pretive mesec i ekstremno bogate,sredina ne postoji!

  • Cole

    30. maj 2021 | 14:54

    Gradi se Beograd Srbija se prazni. Kod nas u KG mnogo gastarbajterskih praznih kuća ljudi se ne vraćaju ni na odmor.

  • Ooo

    30. maj 2021 | 14:45

    Cena je malo, stavi 800 000 pre ces prodati....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>