• 16

Neverovatan raspon cena u kvartu: Stan od 32 kvadrata u Filmskom gradu prodaju za 94.000 €

Neke beogradske lokacije su tradicionalno na glasu, ali i neke malo perifernije takođe uspevaju da se izbore za svoj status

  • 16
Beograd, Naselje Filmski grad (panorama, ulice, zgrade) Printskrin: Google

Prosečna cena po kvadratu u našoj prestonici nadomak je 2.000 evra, što znači da su cene prilično skočile u poslednje vreme. Razloga za to ima nekoliko, a dva ključna su pojačana potražnja koja nadmašuje ponudu i poskupljenje građevinskog materijala, koji je sada i deficitiran širom Evrope.

Neke beogradske lokacije su tradicionalno na glasu, ali i neke malo perifernije takođe uspevaju da se izbore za svoj status. Takav je slučaj sa naseljem Filmski grad, koje pripada opštini Čukarica. Od centra ga deli 8,3 km i dobro je povezan za mnogim delovima Beograda, a opet - izolovan, okružen zelenilom, dobro snabdeven.

Zanimljivo je to kako cene nekretnina u Filmskom gradu variraju: ako pogledate aktuelne oglase, primetićete široku lepezu ponude, pa samim tim i cena. Od kvadrata koji košta 900, do onog koji vredi čak 2.900 evra.

To znači da možete pronaći stanove u Miloja Zakića, od 28 kvadrata, za 26.500, odnosno 27.000 evra. Iz toga sledi da je cena po m2 oko 950 evra. Cene idu i ispod tog nivoa: prodaje se nekretnina veličine 49 kvadrata za svega 39.000 evra, dakle cena po m2 je nepunih 800 evra.

Druga "jeftinija ulica" u ovom kvartu je Nebojše Đukelića, i tu se prodaje stan od 38 kvadrata za oko 26.500 evra, što znači da je cena po metru kvadratnom skoro 700 evra.

Kneza Višeslava je na "skupljoj strani", i cene generalno dosta zavise i od tipa zgrade, spratnosti, uređenosti stana. Recimo da je prosečna cena za kvadrat u Filmskom gradu od 1.300 do 1.700 evra.

ključ, stan, useljenje Foto: Pixabay

Primera radi, stan u pomenutoj ulici, na 2 spratu, od čak 111 m2 - prodaje se za 1.500 evra po kvadratu, dok se nekretnina smeštena na 3. spratu, od 76 kvadrata, prodaje se za 1.350 evra po kvadratu.

Ovo beogradsko naselje trenutno nudi i stan od samo 32 kvadrata za čak 94.000 evra, što znači da je cena po kvadratu malo iznad 2.900 evra. Pogađate, stan se nalazi na 2. spratu. Ali, može li spratnost baš toliko da utiče na cenu? Evo kako glasi opis iz oglasa:

"Stan ima američki plakar sa kliznim vratima i zatamnjenim ogledalima, staklenu prizmu, spavaći deo je odvojen od dnevnog boravka; zatim, tu su halogena rasveta, špatulat, garderoberi u hodniku, spušteni plafoni, gipsani radovi od čvrstog matrijala, kuhinja po meri, peskirana stakla, italijanska keramika u kupatilu sa tuš kabinom, PVC, šivene draperije sa volanima na prozorima, velika terasa, klima, internet/kablovska, blindirana vrata, pripadajući podrum". Dodaje se da zgrada ima video nadzor, te da je stan kompletno luksuzno opremljen.

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    31. maj 2021 | 21:43

    Razlog je jer se cela Srbija preselila u Beograd,nazalost

  • On

    31. maj 2021 | 22:57

    Dok je ovaca biće i vune !

  • Daca

    1. jun 2021 | 09:23

    Bolesnici za supe traze nenormalne cifre, a Jos Veci bolesnici ko kupuje po takvim cenama.Kada bi ljudi prestali da kupuju ,da vidite da bi cene odmah pale.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>