• 7

Čist luksuz u skrajnutoj beogradskoj opštini: Na prodaju kuća za čak 1.250.000 evra

Neki kvartovi naše prestonice su dovoljno "ušuškani", tako da oni koji žele da kupe kuću i sa njom dvorište, prirodu i mir, ne moraju da idu mnogo daleko od centra zbivanja

  • 7
enterijer, luks kuća

Foto: Freepik

Od prošlog proleća vlada bum prodaje i kupovine vikendica u našoj zemlji, posebno oko Beograda i Novog Sada, ali nekada ne morate otići mnogo daleko od (šireg) centra, kako biste našli svoju savršenu oazu.

Recimo, Stari Košutnjak pripada Rakovici, opštini koja se nalazi na periferiji naše prestonice i generalno važi za deo grada koji nudi jeftinije stambene i poslovne jedinice. Takođe, rakovičke kvartove ne prati reputacija kao Vračar, Senjak ili neka druga top lokacija, ali neki delovi zaista mogu da se pohvale luks vilama.

Jedna takva nalazi se nadomak Belog dvora, a prodaje se za neverovatnih 1.250.000 evra. U oglasu nema mnogo podataka, ali se navodi da vila ima 5+ soba, odnosno čak 560 kvadrata, i 9,9 ari placa. Takođe, ima bazen i garažu, a sa prostrane terase "puca" nestvarno lep pogled na okolna mesta.

Za pola miliona evra prodaje se nekretnina od 300 m2, takođe u Starom Košutnjaku. To znači da je cena po kvadratu oko 1.600 evra, dok se prethodna ceni za 2.230 evra po kvadratu. Nekretnina koju vlasnici nude za 500.000 evra ima plac od 7 ari, zatim terasu, podrum, bazen, kamin.

U oglasu dalje piše: "Prekrasno veliko dvorište, vrlo lepo osmišljeno, deo za sedenje i ručavanje, elementi za igru kao i bazen u dnu dvorišta. Prostor od 65 kvadrata koji može poslužiti za razne namene (poslovni, hobi ili čak stambeni prostor, ukoliko odgovara porodici sa više generacija), a bio je u funkciji staklene bašte".

Skaču i cene stanova

 

Na potezu od Starog Košutnjaka preko Lisičjeg Potoka, koji već pripada Savskom vencu, pa do Belog dvora i Dedinja, generalno ima mnoštvo luksuznih vila.

Kada je reč o Starom Košutnjaku, ovaj deo Rakovice je dosta cenjeniji od ostalih, recimo od obližnjeg Kanarevog brda ili Miljakovca. S druge strane, posebno je na ceni Ulica Pere Velimirovića. Tu se trenutno prodaje stan po ceni kvadrata od oko 1.700 evra. Dakle, vlasnici su oglasili nekretninu od oko 90 m2 za čak 165.000 evra.

U Ulici Milana Blagojevića Španca prodaje se stan od 70 m2 za 126.000 evra. To znači da je cena po kvadratu 1.800 evra, što je prilično visoko za ovu opštinu, ali ne toliko za ovaj konkretan deo. Naravno, možete naći i stanove gde je kvadrat oko 1.000 evra, ali opet sve zavisi od same ulice, pozicije stana, veličine, uređenosti.

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>