• 2

Miša je hteo da kupi stan na kredit, zbog brda propisa danas je napravio startap koji svima olakšava

Do najbolje ponude za kredit bez odlaska u banku - nije reklama za neku finansijsku instituciju već je reč o startapu koji želi da pomogne onima koji prolaze kroz kupovine stana kroz kredit. Njegov osnivač nam priča kako se rodila ideja o neobičnoj platformi

  • 2
Kupovina stana, kuće, iznajmljivanje Foto: Shutterstock

Tržište nekretnina u Beogradu, ali i drugim delovima Srbije neprestano buja. Cene rastu, kao i broj građevinskih dozvola, a sve više je kupaca koji na kredit kupuju svoj dom.

S druge strane, kada se upustite u ovo "more" ponude i tražnje, jasno je da se svaki kupac nada da će, u konačnom dogovoru o kupovini, postići za sebe bolju, odnosno nižu cenu od one koja je oglašena. Takođe, i mnogi oglašivači se rukovode ovom logikom, pa u oglase postave višu cenu, kako bi sebi ostavili prostora za pregovore.

Još kad uz to morate da se bavite kreditom, ovaj posao koji bi trebalo da bude jedan od lepših u vašem životu, pretvori se u pravu rupu zahteva i beskonačnih sastanaka, a kraj se ne vidi. 

Miša Lazović sreo se i sam sa svim problemima koje tradicionalni proces kreditiranja za kupovine nekretnine nosi sa sobom. Tada je, kako kaže za Telegraf Biznis, odlučio da to iskustvo poboljša za sve svoje sugrađane.

Napravio je platformu kredium.rs. Najkraće, upoređuje uslove kreditiranja u bankama i klijentu obezbeđuje najbolju opciju za kredit.

- Iako imam mnogo iskustva u bankarstvu, bilo mi je teško da uporedim različite ponude banaka a takođe sam često pomagao prijateljima i poznanicima da uporede ponude, jer ovo može da bude mukotrpan proces jer se kroz njega prolazi jednom eventualno dva puta u životu te je podrška eksperata i ljudi koji to rade na dnevnom nivou a pritom su nepristrasni više nego potrebna - kaže nam Miša.

Tako, svako ko želi stambeni kredit može da ga dobije, a da i ne uđe u filijalu. I to potpuno besplatno.

Kako radi platforma

Ako vas zanima stambeni kredit, na ovoj platformi možete da podnesete upit nakon čega će vam se javiti savetnici koji će vam prikupiti ponude banaka i provesti vas kroz ceo proces. U tome je caka - usluga za građane je potpuno besplatna jer je plaćaju banke. 

- Kredium je sa radom krenuo krajem 2020. godine i od tada aktivno povezuje veliki broj korisnika sa bankama radi dobijanja najbolje opcije za kredit. Kreditni savetnici imaju zadatak da pronađu najbolje ponude, uporede uslove kreditiranja i ultimativno klijentu obezbede najpovoljniju opciju za kredit – objašnjava Lazović.

Tim kreditnih savetnika predvode Bojana Šarović i Marko Matić koji su u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri realizovali više od 5.000 kredita u vrednosti od preko 50 miliona evra.

Kupovina stana, izdavanje Foto: Shutterstock

- Tradicionalni način dobijanja ponude i odobrenja kredita iziskuje vreme i mnogo energije klijenta. Pored toga što se mora ići u banku nekoliko puta, klijenti sami radite analizu troškova, procenu kamatne stope i tumačenje različitih uslova, što ume biti umarajuće i vrlo stresno- kaže Bojana Šarović.

Video: Šta je najveći problem investitorima od placa do dozvole?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. jun 2021 | 05:55

    Bravo Miša, sada će banke morati dobro razmisliti o svojim uslovima jer klijenti će znati u kojoj banci najpovoljniji uslovi dizanja kredita...još jednom bravo 👍

  • Ekonomista

    7. jun 2021 | 23:44

    Ne postoji nista besplatno!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>