• 2
 ≫ 

Kako izgleda prvi hotel sa 5 zvezdica na Kopaoniku: "Radna snaga i gosti su naš softver"

 ≫ 

Bilo da govorimo o zimskoj ili letnjoj sezoni, Kopaonik nudi odlične uslove i skijašima i onima koji vole više temperature, šetanje, planinarenje. Prema rečima izvršnog direktora Viceroy Hotel Grupe, Majka Volša, naša planina je stoga "idealna destinacija za njihov start" na Starom kontinentu

  • 2
Viceroy Kopaonik Srbija

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC

Na jednoj od naših najposećenijih planina - Kopaoniku, 15. juna je otvoren prvi hotel sa 5 zvezdica, i prvi objekat Viceroy Hotels & Resorts u Evropi. Kako su nam rekli, sledeća destinacija je Portugal. Ipak, naša zemlja imala je tu čast da prva ugosti američku kompaniju na Starom kontinentu.

To je svakako bilo i jedno od prvih pitanja na događaju otvaranja ovog luksuznog hotela: Otkud baš Srbija i Kopaonik?

 "Ova planina ima neverovatan potencijal, a naš cilj je da je u narednim godinama posećuju, ne samo domaći, već i strani turisti", rekao je Majk Volš, izvršni direktor u Viceroy Hotel Grupi, napominjući da grupacija svaku lokaciju bira pažljivo, s akcentom da svaki hotelski objekat bude jedinstven.

U to smo imali prilike i da se uverimo. Iako hotel sa 5 zvezdica, što se i vidi na prvi, ali i "drugi pogled", Viceroy Kopaonik Serbia nudi mnogo više od samog luksuza: svedene boje, toplu atmosferu, drvo, mermer, narandžaste, crvene i braon nijanse kao dominantne, eksterijer po uzoru na planinsku gradnju definitivno bude neki novi osećaj.

Utisak je da svega ima taman koliko treba, a ničega previše. Ako želite da se osećate otmeno - sasvim sigurno hoćete, a opet, ako želite da vam bude prijatno - neće pogrešiti odaberete li neku od njihovih soba.

Planina sa potencijalom

 

Bilo da govorimo o zimskoj ili letnjoj sezoni, Kopaonik nudi odlične uslove i skijašima i ljubiteljima zime, ali i onima koji vole više temperature, šetanje, planinarenje. Sama pozicija hotela je pun pogodak, jer se pogled iz nekih soba pruža na staze. Dakle, Viceroy Kopaonik Serbia nalazi se u samom centru, nadomak zbivanja, radnji, staza.

Jelovnik specijalno kreiran, tako da hrana "oporavi" skijaše nakon akcije. U novom hotelu rade i domaći i strani radnici, odnosno kako kažu, ukrstili su znanje i iskustvo. Mesecima su trajale obuke i treninzi.

viceroy kopaonik

Majk Volš (levo) i Goran Kovačević / Foto: Promo

Osmesi na licima, držanje, maniri, poznavanje jela i pića, ali i engleskog jezika - jesu dodatni benefiti na kojima insistira Grupa, a što su potvrdili i Volš i generalni direktor, Goran Kovačević.

- Zaposleni i gosti su naš "softver". Nije dovoljna samo snaga "hardvera". Što se tiče IT domena, tu smo godinama ispred konkurencije. Ali, ono što izdvaja svaki naš hotel jesu programi, aktivacija i kolege (radna snaga, kako na recepciji i uslugama čišćenja, tako i kelneri, kuvari) - rekao je Kovačević, dodajući da se hotel polako "puni".

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat koji je nastao na mestu gde se nalazila stara, neiskorišćena zgrada, treba da unapredi turističku ponudu Srbije, ali i da pozicionira Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi domaćih i svetskih putnika. Ovaj hotel je, inače, deo Icon kolekcije.

Svi detalji hotela odražavaju prirodnu lepotu pejzaža naše atraktivne planine, a svetski poznati arhitekti WATG i Wimberly Interiors, koji su bili zaduženi za dizajn, inspiraciju su pronašli u lokalnom stilu "Suvog Rudišta" i drugim autentičnim elementima.

viceroy

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NICIFOROVIC

Unikati, kao zvezda vodilja

 

Kako nam je rečeno, konceptom dosta podseća na onaj u Koloradu (SAD), i ideja je da se sezona boravka na Kopaoniku produži, kroz razne programe, događaje, koncerte, festivale. Hotel je 16. juna zvanično počeo sa radom, a od 17. juna bukirano je oko 30 soba.

Kovačević kaže da dobijaju upite i za leto, odnosno period jul/avgust, ali i za termine oko Nove godine. Takođe, kaže da su cene formirane tako da budu relativno pristupačane. U ovom periodu moguće je uplatiti smeštaj za dvoje, za 80 evra po noćenju.

Tokom događaja, upriličenog povodom otvaranja, istaknuto je da gotovo ni u jednom gradu ovaj brend nema više od dva hotela. Izuzetak su San Francisko sa četiri, odnosno LA sa tri objekta. "Šta je domaćim turistima, recimo, onima iz Beograda - 3,5 sata vožnje do Kopaonika? Zamislite, u Koloradu najviše nam dolaze Brazilci - napominje Volš kroz smeh.

Kovačević nam je neformalno otkrio i da postoji mogućnost da otvore još jedan hotel u Srbiji, a da bi onda destinacija vrlo verovatno bio Beograd.

viceroy kopaonik

Sadnja smrče / Foto: Promo

Ugođaj za sva čula

 

Iako hotel sa 5 zvezdica, ovaj hotel nije jedan od onih u kojem imate osećaj da ćete se "izgubiti". Veliki je, ali dobro koncipiran. Na spratovima se nalazi 119 soba, a tu su i radni apartmani, kao i specijalan predsednički apartman - veličine 250 kvadrata.

Kako je naveo generalni direktor Goran Kovačević, mnoge sobe se spajaju tako da lako mogu da se naprave i porodične sobe. U donjem delu hotela je dečija igraonica, zatim luksuzni SPA.

U ponudi su saune, bazen, razni tretmani, a u zasebnim sobama gde se oni izvode nalaze se kozmetika, sudopera; materijal koji prednjači je mermer.

Takođe, hotel u svom sastavu ima i četiri restorana, spoljašnje i unutrašnje bazene, teretanu, baštu s pogledom na staze, Pique ski bar. "Sve to zajedno čini celinu koja će izdvojiti ovaj deo i koja će Kopaonik staviti na mapu evropskih destinacija, kako tokom skijališne, tako i preko letnje sezone", kazao je Kovačević.

Srce hotela predstavlja restoran Mountain Kitchen, koji će, inspirisan planinskim pejzažom i lokalnom kulinarskom scenom, ponuditi gostima međunarodne i domaće specijalitete, i to pod vođstvom svetski priznatog kulinarskog eksperta i šefa kuhinje Endrua Džouns. Sama vinska ponuda uključuje 200 najsofisticiranijih vrsta vina.

Takođe, biblioteka u foajeu predstavlja idealno mesto za intimnu atmosferu u kojoj gosti mogu da pronađu brojne svetske i domaće bestselere, uz "artisan" kafu Viceroy barista, biljne čajeve ili druge zanimljive napitke.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    17. jun 2021 | 14:57

    Katastrofa i tačka. Ovakvi hoteli bi trebalo da se prave u Brusu i Raškoj, pa gondole da voze na planinu a ne na vrhu planine zidati grad. Druga stvar, ko je dao saglasnost za ovakvu gradnju bi morao u zatvor, zna se kako izgleda planinski stil gradnje, i zna se da se to mora poštovati, ovo više liči na Bgd na H2O... Inače pozdravljam svaku investiciju, ali ako ne znamo kako treba zasto ne vidimo kako to izgleda na Alpima bilo gde, nije daleko...

  • Igor

    17. jun 2021 | 16:22

    A onaj tornik je sa jednom zvezdicom

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>