• 8

Pre 15 godina pustoš, danas beogradski kvart sa potencijalom: Sve plac do placa, kuće niču svaki dan

Ko želi brz izlazak na Rakovički put, pa do Mosta na Adi, ne mora ići preko celog naselja

  • 8
Miljakovac 3 kuće Foto: Telegraf.rs

Deceniju i po do dve unazad, naselje Miljakovac 3 bilo je tek u povoju. Poneka kuća, praznjikav put, bez pristupa javnom prevozu, bez prodavnica, apoteka, ordinacija. Danas, svega toga ima, a potencijal ovog dela prestonice uočljiv je iz dana u dan.

Kada pogledate neke vile, nemate utisak da ste u zabačenom naselju, već kao da se gradi neki novi Lisičji potok. O tome nije bilo ni naznaka kada su Miljakovac 3, tada prazne livade, počeli da naseljavaju prvi stanovnici. To su uglavnom bile porodice, željne mira i izolacije, a opet blizine gradu.

Dizali su kuće uz put, i mahom imali automobile, jer bi funkcionisanje u suprotnom bilo teško zamislivo. Vremenom je Miljakovac 3 prerastao u kvart gde se placevi traže masovno. Ako prođete Miljakovačkim vinogradima, ali i manjim poprečnim ulicama, naići ćete na mnoštvo otmenih kuća, kao i višespratnica.

I tek se gradi. Ovog juna majstori uveliko rade na novim nekretninama, a placevi koji se nižu jedan ispod drugog - samo čekaju novog vlasnika.

Prednost je što nekim od sporednih puteva lako dolazite do Rakovičkog puta, a potom i Mosta na Adi, koji vas spaja sa Novim Beogradom. Dakle, ne morate ići trasom autobusa, odnosno preko okolnog Miljakovca 1 i 2, kako biste izašli na Rakovički put.

Kakve su cene?

Ove godine, kada je reč o građevinskom zemljištu, cena po aru na Miljakovcu 3 iznosi i 15.000 evra. Dakle, za plac od 6 ari treba vam više od 90.000 evra. Bilo da govorimo o zemljištima ili nekretninama, obavezno proverite da li su uknjiženi. S druge strane, u delu Miljakovačke staze plac košta 3.200 po aru.

Kuće u ovom delu grada su još uvek izuzetno prostrane, barem takve dominiraju, i teško ćete naći one ispod 100 kvadrata. Dakle, raspon je od 200 pa do čak 600 m2, a cena po jednom metru kvadratnom je oko 600, 700, 800 evra. Imajte u vidu da manje kuće mogu imati "jaču" cenu, jer se lakše prodaju.

Ali, kako smo već napomenuli, i stanovi bivaju jednako popularni na Miljakovcu 3, posebno ako govorimo o mladim porodicama koje imaju barem jedan, a često i dva automobila. Trend masovne tražnje kuća i stanova van grada počeo je da se širi s proleća 2020, kada je krenula pandemija.

Cena za stanove je svakako veća, i kreće se na nivou od oko 1.100 evra po m2, što nije malo za ovaj kraj, budući da su iste cene i na Miljakovcu 2, znatno bolje povezanom sa ostatkom grada. Recimo, trosoban stan od 56 kvadrata trenutno košta 64.500 evra.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gr1

    18. jun 2021 | 10:46

    Dakle, za plac od 6 ari treba vam više od 90.000 evra. Ma da ko je lud da tolike pare samo za plac tamo negde.

  • bg

    18. jun 2021 | 11:56

    Onaj koji ne zivi u tom naselju ne zna sta je pakao. Kanalizacija nema a septicke jame na sve strane odvratan smrad , autobusa nema niti ce ga ikada biti , zimi se ne cisti sneg .....

  • Rade

    18. jun 2021 | 11:22

    Još jedna kaludjerica

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>