• 50
 ≫ 

Kvadrat u Beogradu 2.000 evra, ali na ovih 7 lokacija i dalje košta upola manje

 ≫ 

Najveći izazov je pred mladim porodicama koje tek treba da se skuće, a posebno ako imaju barem četiri člana

  • 50
ključ od stana

Foto: Freepik

Svedoci smo "divljanja" cena nekretnina u našoj prestonici, u poslednje vreme, pri čemu je prosečna cena kvadrata oko 1.980 evra.

Najveći izazov je pred mladim porodicama koje tek treba da se skuće, a ako imaju barem četiri člana - jasno je da su im stanovi od 30-ak kvadrata mali, skučeni. Neka optimalna kvadratura je 55 kvadrata, što se najviše i traži.

Ipak, ako računamo da je prosečna cena po metru kvadratnom 2.000 evra, to znači da vam za stan navedene veličine treba 110.000 evra. Reč je o cifri koju ne može svako lako da priušti i obezbedi, pa ni preko kredita.

Ipak, dobra vest je da u Beogradu i oko njega još uvek ima lokacija gde je cena po kvadratu na nivou od 1.000 evra. Stoga ne čudi što se sve više ljudi seli u periferne kvartove ili čak gradove.

Ledine, Batajnica...

 

Krenemo li iz centra grada na stranu ka Novom Beogradu, ubrzo nakon ovog urbanog kvarta gde je kvadrat trenutno u proseku 1.950 evra, dolazimo do dva naselja koja se sve više šire. Tamo gde su nekada maltene bile livade, sada su moderne zgrade.

Kada je reč o Ledinama, prosečna cena po m2 iznosi od 1.100 evra pa naviše, pri čemu cifra može ići do čak 1.400 evra. Ipak, računajte da je ovo prosek, i dan-danas možete naći stanove gde je kvadrat oko 600-700 evra. U Batajnici cene takođe rapidno rastu, o čemu smo i pisali nedavno. Kvadrat u novogradnji otišao je na 1.300 evra.

Železnik, Miljakovac...

 

Prvi kvart pripada opštini Čukarica, a drugi Rakovici, ali su oba dosta popularna i naseljena u poslednje vreme, upravo zbog atraktivnih cena. U Železniku možete naći stanove gde je cena kvadrata oko 1.200, ali i one gde kvadrat košta čak manje od 600 evra, zavisno od pozicije, ulice, spratnosti, uređenosti.

Sve u svemu, m2 u proseku košta oko 1.100 evra, a slično je i na Miljakovcu. Ističe se da je prosečna cena u tom naselju 1.000 evra, mada imajte u vidu da je Miljakovac 1 skuplji od Miljakovca 2, pre svega, zbog bolje povezanosti sa ostalim delovima grada. Trenutno se prodaje stan od 45 kvadrata za skoro 60.000 evra.

terasa, baklon, leto, uređivenje uređenje stana, cvece odmor

Foto: Shutterstock

Mirijevo, Višnjička banja...

 

Na Karaburmi cene rastu svakodnevno, zbog rastuće novogradnje i dobre povezanosti sa gradom, mada i ova dva okolna naselja ne stagniraju kada je reč o cenama stambenih prostora. Ipak, ostaju pristupačna, što otvara brojne mogućnosti za pojedince ili porodice s ograničenim budžetom.

Prosečna cena po kvadratu u Mirijevu je porasla u maju, na oko 1.250 evra, što je skok od 1,21 odsto u odnosu na prethodnih mesec dana. U Višnjičkoj banji moguće je naći još niže cene, u rasponu od oko 800 do 1.250 evra.

Pančevo

 

Grad nadomak Beograda u koji naši sugrađani sada masovno odlaze, zbog povoljnijih cena stanova, a dobre povezanosti sa centrom prestonice. Štaviše, Pančevci neretko brže stignu do jezgra Beograda iz tog grada, nego neki građani koji putuju, recimo, s Miljakovca, iz Resnika itd.

Udaljeno svega 19 km od centra Beograda, Pančevo je idealno za one koji rade u prestonici i putuju na posao svaki dan, a sa druge strane, teže mirnijem, vojvođanskom načinu života i ne žele mnogo da "stanje" novčanik kupujući nekretninu.

Video: Srbija promoviše vina i džemove na sajmu Kina - CIEZ Ekspo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1

    20. jun 2021 | 15:14

    Das tolike pare za stan, a i dalje zivis u srbiji u siromastvu, korupciji, kriminalu itd... hahahahaha da imam 100.000 evra ziveo bih na floridi, ili bar u becu, ovde su cene stanova nerealne, takve su da za manje od 100.000e mozes da kupis samo podrum ili tavan, necu da tu da zivim ni da mi daju dzaba, nisam ni pacov ni golub.

  • mima

    20. jun 2021 | 09:17

    Samo da pitam, da li su to stanovi od zlata i dijamanata ?

  • Mixi

    20. jun 2021 | 10:37

    Paa kažite nam koliko se proda stanova po tim cenama? Pa ja pratim jednu agenciju već dva meseca i isti oglasi za iste stanove...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>