• 0

Na ovoj trošnoj kući zaradili 400.000 za samo 10 meseci, a razlog je samo jedan

Da su sačekali još malo, zaradili bi dodatno

  • 0
Porodica preprodaje kuću

Foto: realestate.com.au

Tržište nekretnina buja i Srbiji i u svetu, i ako prošetate vašim kvartom videćete razliku i od 200 evra po kvadratu. Ukoliko je vaš stan u popularnijem naselju, ili u onom koje dobija važan projekat neminovno, i njegova cena se uvećava.

U Beogradu to dokazuju buduće trase metroa, ili blizina reke, ali i sve prisutniji kondominijumi.

Jedna porodica na severozapadu Sidneja na primer, zaradila je gotovo 400.000 dolara tokom samo 10 meseci, uprkos tome što nisu učinili ništa da poboljšaju svoju oronulu kuću.

Prodavci su u avgustu kupili kuću na trošnom bloku od 484 kvadratnih metara za oko 1,32 miliona dolara, a preprodali su je prošle nedelje za 1,71 milion dolara.

Prvobitni plan porodice bio je da sruši kuću i zameni je modernom zgradom, ali oni su se predomislili i odlučili su da je preprodaju, priča agent za nekretnine.

Bilo je i minimalnih kozmetičkih promena, s tim što je vlasnik pokušao da sanira rupu na krovu i ofarba unutrašnjost, ali malo toga je stvarno preduzeo.

Kako kaže agent, vlasnici su tako u kratkom periodu mogli da se domognu skoro 30 procenata zarade zbog ubrzanog tempa rasta cena u lokalnom području.

Regija Rajd je jedno od najsnažnijih sidnejskih tržišta 2021. godine, sa srednjom cenom kuće koja je tokom tri meseca skočila skoro 10 procenata. Danas, svako ko pokušava da sagradi novu kuću na bloku mora da potroši oko 750.000 - 800.000 američkih dolara kako bi izgradio nešto slično standardu kao obližnje kuće.

- Posle renoviranja, mogla bi da ode i za više od 3 miliona dolara - rekao je.

Ovih 5 odlika imaju nekretnine koje se prodaju brzo, lako i za dobru cenu

 

U Beogradu, Novom Sadu i još nekim gradovima Srbije već duže vreme "divlja" tržište nekretnina: neprestano se gradi, potražnja jača iz dana u dan, a samim tim skaču i cene.

O tome najbolje svedoči podatak da je cena po kvadratu u prestonici nadomak 2.000 evra, ali - treba imati u vidu da je to prosek, izračunat na osnovu stanova sa top lokacija gde kvadrat ide do 9.000 evra, i onih koji se nalaze u "zabačenim" i manje atraktivnim kvartovima, gde m2 košta 700 ili 800 evra.

S druge strane, cene nekretnina u jednom istom kvartu, pa čak i u istoj ulici/zgradi - ne moraju biti iste i fiksne. Ako prvi put kupujete stan, te nemate mnogo iskustva, obratite pažnju na ovih 5 stvari koje bi trebalo da ima stan koji se uvek lako i brzo proda.

Lokacija

Struktura

Grejanje

Terasa

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>