• 3
 ≫ 

Ledina na Novom Beogradu gde niču još dve zgrade: Od "smrdljivog naselja" do lux nekretnina

 ≫ 

Lokacija na kojoj je planirana izgradnja se sastoji od dva kompleksa, a tu je naselje koje nažalost, pamte po čuvenim "smrdljivim zgradama"

  • 3
Blok 71, blok 72, Mileve Marić Ajnštajn, Novi Beograd, stanovi za bezbednjake

Foto: Telegraf.rs

U novobeogradskim blokovima 71 i 72 počinje izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti. Reč je o lokaciji uz ulice Mileve Marić Ajnštajn u bloku 72 i Dr Ivana Ribara u bloku 71.

Upravo je raspisan i tender za projektante, a teren se već priprema.

Ukupna površina kompleksa na kojima je planirana izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je 95.318 m2, a zemljište je u javnoj svojini grada Beograda.

Lokacija na kojoj je planirana izgradnja se sastoji od dva kompleksa: površina kompleksa A koji čini građevinska parcela S10-1 je 28.604 m2 i kompleksa B koji čini građevinska parcela S10-2 je 66.714 m2. Kako se ističe, potrebno je planirati ukupnu BGRP kompleksa na građevinskim parcelama oko 220.000 m2, a visina venca objekata je do 32 m.

Podsetimo, sredinom maja objavljen je Nacrt izmena i dopuna Plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave - grad Beorad, celine I-XIX, kojim je predviđena prenamena lokacije u površine za gradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti već se grade u Zemunu, a bivša ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je početkom prošle godine da se velikog interesovanja za stanove za pripadnike snaga bezbednosti razmišlja o novim lokacijama za gradnju u Beogradu i Novom Sadu.

Inače, ovaj blok postaje sve popularniji kako mu se bliži auto-put, pa cena kvadrata u ovom kraju parira svim ostalim na Novom Beogradu. Ova gradnja, koja je od 2012. godine, više ne može da se nađe ispod 1.500 evra po kvadratu.

Na atraktivnost utiče i blizina Save, ali i povezanost sa ostalim delovima grada.

Ono što im ne ide na ruku je "stara slava", odnosno dešavanja u ovom naselju od pre nekoliko godina. Građani naselja Mileva Marić na Novom Beogradu našli su se na velikim mukama kada su shvatili da su se prilikom izgradnje njihovih zgrada koristili nedozvoljeni materijali koji ugrožavaju njihovo zdravlje. Ceo slučaj postao je poznat javnosti kao “smrdljive zgrade".

Sada već čuvene "smrdljive zgrade" retko ko da pominje osim njihovih nesuđenih stanara. Jedna od dve problematične zgrade, odnosno one gde se ispostavilo da je koriščen sporan oplatol, posle sanacije pretvorena je u hostel, dok se sanacija druge privela kraju.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marica

    25. jun 2021 | 12:41

    Nemogu da verujem,Lux naselje ,bez vode smo pet dana.Nereaguje niko.Vodu plaćamo.Ni cisternu da pošalju.

  • Blok45

    25. jun 2021 | 23:50

    Samo zamislite kad se izgradi beograd jos malo pa kad krenu guzve pa trazi mesto za parking 45minuta do banjice sa novog beograda putujes sat ipo minimum.. A parkinga nema nigde a pauk normalno nosi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>