• 13

Grad na Begeju nastavlja da se širi: Masovna prodaja zemljišta, kvadrat u novogradnji do 1.300 evra

Kada je reč o privrednom razvoju i građevinskom bumu - Zrenjanin definitivno ide u dobrom pravcu

  • 13
Zrenjanin, Vojvodina

Zrenjanin / Foto: Shutterstock

Pre tačno godinu dana u Zrenjaninu je kvadrat koštao 600 evra, s tendencijom da raste, budući da je ovaj srpski grad prepoznat kao "novi raj za nekretnine".

Dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta dodatno je proširilo tržište novogradnje, a podsećamo da je Zrenjanin tokom 2019. prihodovao 38 miliona evra ukupnog prometa na tržištu nekretnina.

Prema aktuelnim podacima, Zrenjanin je samo na prodaji zemljišta, oglašenog u aprilu ove godine, prihodovao 35 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura, a objavljeno je na gradskom sajtu.

Na sednici Gradskog veća, Salapura je rekao da je danas formalno završena prodaja građevinskog zemljišta u industrijskim zonama i zemljišta za stambenu izgradnju.

- Danas smo prihodovali ukupno 35 miliona dinara na osnovu pristiglih ponuda. Moram da istaknem da je bio veći broj ponuda u odnosu na prethodne godine, kako za parcele za koje su bili zainteresovani investitori, tako i za parcele namenjene za stambenu izgradnju - dodao je.

Kada je reč o privrednom razvoju i građevinskom bumu - Zrenjanin definitivno ide u dobrom pravcu. Salapura navodi da će se grad u narednom periodu truditi da se raspoloživo zemljište, za koje imaju upite investitora, privede nameni i proda.

Koliko košta novogradnja ove godine?

 

Kvadrat je zasigurno otišao naviše, ne samo u odnosu na prethodne, već i na 2020. godinu. Naime, mogu se naći nekretnine iz domena novogradnje sa rasponom cena po kvadratu od 550 do skoro 1.300 evra. Trenutno najmanje košta dvosoban stan na 5, odnosno poslednjem spratu, u naselju D3.

Grad Zrenjanin

Zrenjanin / Foto: Wikimedia/Alexzr88

Cena stana od 54 m2 je 30.000 evra. S druge strane, najskuplji stan koji je u ovom momentu oglašen je luksuzna trosobna imovina od oko 74 kvadrata, locirana u samom centru Zrenjanina. Prodaje se za 95.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 1.278 evra.

U kvartu Lesnina prodaje se stan od 37 kvadrata za 39.000 evra, ali i nekretnina od 84 m2 za 72.000 evra. Prvi je na trećem spratu od ukupno tri, ali je drugi na petom. Takođe, prvi je dosta manji, što potvrđuje priču da takve nekretnine bolje prolaze na tržištu.

Ako govorimo o starogradnji, takvih oglasa je svakako više. Međutim, cene su vrlo slične, odnosno i stari stanovi se cene. Garsonjere se ponovo dobro prodaju, te tako jedna od 24 kvadrata košta 23.000 evra. S druge strane, stan od 80 metara kvadratnih - prodaje se za malo više od 52.000 evra.

Video: Nelegalna gradnja je decenijski problem Srbije, kako ga rešiti?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>