• 12
 ≫ 

Oko trošnih vračarskih kuća niču moderne višespratnice: Investitori posebno vole ovu uzanu ulicu

 ≫ 

Građevinci čak i ne stižu da izgrade nove objekte, koliko je velika potražnja

  • 12
Nekretnine, nekretnina, izgradnja, novogradnja, Biznis, Miška ulica Foto: Telegraf

Masovna gradnja u Beogradu odavno nije novina, ali jedna vračarska ulica se posebno izdvaja, a to je je Niška. Paralelna je sa Požarevačkom i Bulevarom kralja Aleksandra, i vrlo specifična: uzana, ušuškana, dobro povezana s ostalim delovima, snabdevena, ali i puna kontrasta.

S jedne strane, tu su stare porodične kuće, koje vlasnici ili ne žele da prodaju ili se još čeka pravi momenat, jer je teško poverovati da nema zainteresovanih investitora. Cene nekretnina u našoj prestonici su, generalno, otišle previsoko, naročito na ovakvim top lokacijama.

Koliko danas vredi stan u Niškoj?

Na osnovu većine oglasa, prosečna cena dostiže 2.300 evra u ovom delu grada. To znači da ćete stan od svega 40 kvadrata platiti barem 80.000 evra. Primera radi, za taj novac možete kupiti nekretninu od barem 75 do 80 m2 na obodu grada.

Kada kročite u Nišku ulicu, prvi utisak je da su zgrade i kuće toliko zbijene, da nema više gde "igla da padne". Neretko se dešava i da bageri zakrče ulicu, koja je ionako dovoljna uzana i za automobile. Ulice i njihova širina, ostale su prilagođene vremenu kada su se tu nalazile samo niske, porodične kuće i zanatske radnje.

Ali, građevinci čak i ne stižu da izgrade nove objekte, koliko je velika potražnja. Mesecima unazad ona nadmašuje ponudu, te zato i cene idu naviše. Dodatno, na rast cena utiče poskupljenje materijala.

Zanimljivo je i to da našim sugrađanima više ni problem s parkiranjem nije presudan. Konkretno u Niškoj je Zona 3, ali ni uz mesečne pretplate, kao stanara, nije lako naći parking mesto. Na fotografijama možete videti i dve strane Vračara: trošne, stare kuće i nove, moderne zgrade.

Nekima je to "preterano", drugima možda neobično, ali je činjenica da ovaj deo "raste" iz dana u dan. Ipak, vlasnici kuća ili čak stanova u novim zgradama, neretko se žale da im novi objekti zaklanjaju pogledu, te da se gradi bez ideje, odnosno smisla. Posebno je problem kada se stan prethodno oglasi kao "nekretnina s pogledom".

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    11. jul 2021 | 11:35

    Zida se bez ikakvog urbanističkog plana bez ili sa sumnjivim dozvolama i pretvaram bg u jedan zoo vrt rugla

  • Toni

    11. jul 2021 | 10:06

    Nove nasklepane zgrade sa tankim i krivim zidovima gutaju male kuće sa dušom svedoke jednog vremena anarhistićno preveći od ovog dela grada Bejrut

  • Nole

    11. jul 2021 | 11:04

    Investitori zidaju gde im padne na pamet. Bez urbanizma, parkinga, gradjevinskih normi itd...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>