• 2
 ≫ 

Koliko imidž kvarta diktira cene: Jajinci ili Paunov breg, kuća sa dvorištem ili "hotelske terase"?

 ≫ 

Cena po kvadratu dostiže i 2.000 evra u relativno novom banjičkom delu, tačnije, teško ćete naći da nižu cifru od navedene

  • 2
Paunov breg

Printskrin: Google maps

"Kvart u kvartu", tako bismo mogli nazvali mnoge današnje, moderne delove grada. Cene mogu značajno da variraju u jednom istom naselju, posebno ako investitor uloži u svega nekoliko zgrada koje zajedno čine "gradić" za sebe.

Prepoznaćete ih lako: stambeni objekti su tipski, visoki, moderni, okolo njih je parking za stanare, kafić/restoran i barem jedan supermarket, odnosno drogerija, apoteka, prodavnica zdrave hrane.

Ali, šta je tu glavni "problem" za potencijalne kupce? Najčešće cena, koja često bude previsoka, samo na račun novoizgrađene reputacije, odnosno imidža. S druge strane, neki žele baš taj imidž, i ne smeta im da plate više.

Ovde, pritom, ne govorimo o kvalitetu gradnje, koji može biti izvanredan. Ipak, fenomen "kvarta u kvartu" doveo je do toga da imamo određene lokacije, kao što je Paunov breg, gde su cene znatno više u odnosu na ostatak Banjice.

Cena po kvadratu dostiže i 2.000 evra, dok se u nekim ulicama ovog beogradskog dela može naći i za 1.200 evra, mada retko. Glavna prednost nije samo uređenost kvarta i dostupnost određenih objekata, već i blizina okretnice trolejbusa. Takođe, Paunov breg je vrlo blizu Jajinaca, gde je kvadrat optimalno 1.000 evra.

Mada, primetno je da su cene otišle naviše i u tom delu.

Soba stan drveni pod biljke biznis

Foto: Shutterstock

Ako ste motorizovani, razlika u daljini, u odnosu na ostatak Banjice i grada, zanemarljiva je. Naravno, sve zavisi u kom delu Jajinaca stanujete.

Iako je u Paunovom bregu sve uređeno i moderno, primetno je i da nema prostranih terasa, već su sve vrlo male - kao hotelske, te više podsećaju na balkon. Nedaleko od okretnice trolejbusa je i okretnica tramvaja na Banjici, gde trenutno možete naći stan od 86 m2 za skoro 110.000 evra. To znači da kvadrat košta malo više od 1.250 evra.

Recimo, luks stan u Bulevaru Oslobođenja, prekoputa Banjičke šume, košta do 2.500 evra. Neki prosek je 1.400 do 1.500 evra za dobre nekretnine na Banjici, ali kada je reč o Paunovom bregu - cena po kvadratu teško ide ispod 2.000 evra. Da li preferirate koncepte "kvart u kvartu" ili vam sam imidž naselja nije važan?

 

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mak

    2. avgust 2021 | 00:59

    Ma stavite vi i 4 ili 5 hiljada e, po principu koliko kome treba....ma bezite vise sa tim pricama

  • Dragana

    3. avgust 2021 | 00:19

    Sram ih bilo digli cene obican narod ne moze da se skuci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>