• 4

Ovako izgleda najtraženiji model šumske kućice: Pogled na vodu i prigušeno svetlo za potpuni ugođaj

Da li biste živeli u ovakvoj nekretnini?

  • 4
Kuća u šumi

Foto: Shutterstock

Kada govorimo o malenim, drvenim kućicama (eng. cabins) koje ne zahtevaju velika ulaganja, a bivaju sve traženije globalno, uglavnom mislimo na mesto gde bismo boravili povremeno, recimo, vikendom ili kada su dani odmora.

Ipak, neki čak odluče da se trajno presele u jednostavne, ali funkcionalne kućice - pa makar one bile smeštene u šumi. Traže se i one kraj vode, jezera ili reka, tamo gde nema mora, a i svakako da ugođaj kraj mora utiče na veću cenu nekretnine.

Trenutno vlada jagma za gotovo svakim tipom nekretnine: od klasičnih stanova, preko penthausa, pa do luks vila i mobilnih kućica, pogodnih za boravak u prirodi na nekoliko dana.

Cene prate taj trend potražnje, pa je tako prosečna kuća u SAD prošlog juna koštala čak 70.000 dolara manje nego istog meseca ove godine, kada je cifra "popela" na 363.300 dolara.

S druge strane, dešava se i ovaj fenomen: na rastućem američkom tržištu nekretnina broj kuća koje su na listi za prodaju, a da su aktivne, manji je 43 odsto u poređenju sa 2020. godinom.

Neki vlasnici "ljubomorno" čuvaju svoje nekretnine, a neki potencijalni kupci se odlučuju i da izgrade svoje kuće, jer sada postoje razne alternativne opcije - automatski i povoljnije.

U postu ispod možete pogledate primer veoma atraktivne i tražene drvene kuće u šumi:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dreamy Cabins (@dreamy.cabins)

 

Ako se ode korak dalje u osmišljavanju idealne šumske kućice, dovoljno rustične i ne previše otmene za takvo područje, onda dobijemo rezultat kao što je kućica u postu ispod. Doduše, vlasnici su se dosetili da je obogate i zanimljivom kadom, naliku đakuziju.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dreamy Cabins (@dreamy.cabins)

 

 

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    18. avgust 2021 | 07:23

    Iskreno nebi živeo nikada možda bi mi bilo zanimljivo za odmor sa prijateljima na par dana ali da neko živi na drvetu u 21 veku malo mi nije normalno mada ukusi su različiti

  • Ceca

    18. avgust 2021 | 02:28

    Divnooooo ❤️

  • Тодорић

    19. avgust 2021 | 05:50

    Америка,и шумски пожари...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>