• 7
 ≫ 

Skučeno, ali perfektno opremljeno: 5 trendova koji su zavladali tržištem luksuznih malenih kuća

 ≫ 

Ovakve kuće se prave uglavnom tako da nameštaj u njima bude multifunkcionalan

  • 7
lux luksuzna malena kuća

Foto: Shutterstock

Ako ste u potrazi za kreativnim idejama vezanim za to kako urediti maleni dom, po mogućstvu mobilnu kuću (eng. tiny house), ovi predlozi vam mogu biti korisni.

Glavna prednost ovakvih nekretnina je što se prave brzo i lako, povoljnije su od konvencionalnih, i možete ih postaviti maltene svuda. Svakako, imaju i mane, a jedna bitna je pitanje komfora.

Koliko god da je luksuzno opremite, malena kuća ne može zameniti standardnu, plafon je obično nizak, prostor skučeniji nego što ste navikli, a i izolacija može biti problematična. Naravno, sve zavisi koliko novca uložite.

Ovakve kuće se prave uglavnom tako da nameštaj u njima bude multifunkcionalan; na primer, kauč koji se "pretvara" u bračni krevet za spavanje, ili ormarići ugrađeni ispod stepenica, pri čemu se taman popuni rupa.

Dosta toga u kući je montažno ili na točkiće, a takođe, najčešće se koriste ugradna rerna i šporet (po mogućstvu s dve ringle), jer zauzimaju manje mesta. Takođe, neretko se stvari drže u fiokama ispod kreveta, a neki elementi su atipično raspoređeni po kući.

U galeriji iznad, kao i u video snimku ispod, možete pogledati kako izgleda 5 malenih luksuznih kuća. U sklopu njih, zavisno od mesta gde ih postavite, mogu se napraviti i bašta s garniturom, zatim topla kada.

Generalno, mnogi stanovi i kuće imaju mnogo prostora koji zjapi, mnogo suvišnih pregrada ili soba koje ničemu ne služe. Prikazani primeri jasno govore kako se dom može srediti elegantno, funkcionalno i moderno, uprkos nekim ograničenjima ili malom broju kvadrata. Sve što vam treba je kreativnost.

Takođe, treba pomenuti da je ova varijanta veoma korisna i pogodna za povremeno korišćenje, npr vikendom ili za letnje/zimske odmore. Recimo, u Srbiji u poslednje vreme sve više napreduje i turizam koji se odnosi na kamping.

Kako vam se dopadaju ove malene kuće i da li mislite da vredi ulagati u takav tip nekretnine?

Video: Praktičnost na delu: Ova soba može biti sve, od spavaće, trpezarije pa sve do gostinjske sobe

(Telegraf Biznis/Foto: Printskrin/YouTube/MrCrimi)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cisto da znate

    2. septembar 2021 | 09:14

    Luksuzan i malen prostor ne postoje...

  • Preduzetnik koji je jedini radnik

    2. septembar 2021 | 09:32

    Idealno za mene jer u svoju kucu samo prespavam a posla ima da se ubijes cisteci. Preduzetnik sam i radim po 15 sati😭ko me ikad naterao da otvorim privatni posao zelim mu isto

  • Mixx

    2. septembar 2021 | 09:14

    Ma idi, nista bez 200m2🦵🏿🦵🏿🦵🏿🥳🤣

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>