• 6
 ≫ 

Ova mala promena u stanu ne samo da štedi prostor, već i podiže vrednost nekretnine

 ≫ 

Pitanje ovog izbora uglavnom je stvar lične preferencije, oba rešenja imaju prednosti i mane, a vi procenite sami...

  • 6
Walk in bath, veliko kupatilo

Foto: Shutterstock

Nije čudo što su walk-in varijante, bilo garderobera ili tuševa, sve popularnije. Doduše, činjenica je da walk-in nekada zahteva ekstra prostor u kupatilu, ali isto je i sa kadom.

Prema aktuelnim trendovima, kupci stanova ponovo se vraćaju kadama - u odnosu na tuš kabine, ali tu popularnost preti da ugrozi walk-in instalacija. Takođe, postoje i walk-in kade, ali su tuševi traženiji.

Naime, jedna vlasnica malenog, jednosobnog stana došla je na ideju da ukloni kadu i postavi walk-in tuš, kako bi dobila više prostora u kupatilu. Postavila je pitanje: Da li će ta izmena oboriti cenu njene nekretnine?

Možda nemate nameru da prodate stan u dogledno vreme ili neposredno nakon renoviranja, ali sigurno je da niko ne bi voleo da cena njegove/njene nekretnine - vremenom padne.

Neki stručnjaci ovako odgovaraju na njeno pitanje: Budući da je prostor premija, sasvim je prirodno da želite da se oslobodite nepotrebnih stvari, posebno ako ih ne koristite.

Takođe, navodi se da navedena izmena - postavljanje walk-in tuša umesto kade, zapravo može da uveća vrednost nekretnine, i to iz najmanje 3 razloga: jedan je estetske prirode (lepo izgleda, minimalistički, uklapa se u trendove), s druge strane - ovo rešenje je praktično, a osim toga, štedi prostor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucie Bonney (@luciebonney)

 

Lakoća korišćenja walk-in tuševa podstakla je i mnoge vlasnike apartmana za izdavanje da ga uvrste i tako, između ostalog, povećaju atraktivnost svojih apartmana. Osim toga, prednost u odnosu na kadu je što nema ribanja kade, imate dovoljno prostora u walk-in tušu, možete da podesite razne popularne "pečurka" tuševe, pa i one s aromama.

Mana kada je što ulazak ponekad nije najpristupačniji, posebno za starije osobe ili one sa izvesnim poteškoćama, ali mimo toga - možete da napunite kadu, opustite se u njoj, podesite temperaturu vode na vreme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by INTERIOR🔸DESIGN 🔸REMODELING (@housinginfo)

 

Pitanje ovog izbora uglavnom je stvar lične preferencije, oba rešenja imaju prednosti i mane, ali je činjenica da walk-in tuš može da podigne cenu vaše nekretnine. Naravno, mnogo toga zavisi od ciljne grupe kupaca.

Stručnjaci kažu da, recimo, među mlađim zaposlenima vlada trend da kade zamene za walk-in tuš jer im je praktičnije: svakodnevno se tuširaju, uglavnom žive brzo... Ali s druge strane, mnogo je i do ljudske psihe. Na primer, Britanci smatraju da kupatilo treba da ima kadu, čak i ako je retko koriste za opuštanje i banjanje.

Pogledajte i kako izgleda walk-in kada. Da li biste je imali u svom domu?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PCB Home Installations (@pcb.h.i)

 

Video: Idealno za male stanove i sve one koji žele da uštede prostor: Ova soba može biti sve, od spavaće, trpezarije pa sve do gostinjske sobe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>