• 2

6 načina da vaše staro kupatilo izgleda skuplje, a da ne uložite ni dinar u renoviranje

Stručnjaci za nekretnine dali su neke praktične savete

  • 2
Moderno kupatilo

Foto: Shutterstock

Ako ste ikada živeli u starijoj zgradi, znate da stara kupatila nisu uvek najatraktivnija. Bilo da se radi o zastarelim čvorovima ili zastarelim dizajnom pločica - ponekad kupatilo zaista može izgledati neuredno.

Srećom, postoje male promene koje mogu pomoći da kupatilo izgleda elegantnije i skuplje. Evo šta savetujuju stručnjaci za nekretnine:

Promenite zavesu za tuširanje

 

Skinite zavesu za tuširanje ako je stara i zamenite je novom, čistom. Ako je moguće, zamenite zavesu i šipku staklenim vratima. To čini veliku razliku- aže Rejčel Lustader, posrednik za nekretnine.

„Razmislite o zameni zavesa za tuširanje kliznim staklenim vratima. Dolaze u svim oblicima i veličinama, pa čak i nešto što sami napravite izgledaće bolje dobićete utisak da je kupatilo novije ", rekao je Majkl Franko koji se takođe bavi tržištem nekretnina.

Sve što se ne koristi duže vreme - bacite

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta)

 

„Kada imate slobodan prostor na pultu, policu ili odgovarajući kutak, razmislite o dodavanju svežeg cveća ili zelene biljke kako biste upotpunili ambijent, posebno ako je kupatilo mračno i ima male prozore ili ih uopšte nema. Za ostalo, manje je više!

Kupatilo mora da izgleda čisto, prozračno i „sveže“. Minimalistički dekor odličan je način da vaše kupatilo izgleda skuplje. Daje osećaj prostora i čistoće, što su odlični elementi ako želite da kupatilu date drugačiji ugao. Uključivanje raspršivača vazduha sa svežim mirisom je još jedan način da vaše kupatilo učinite skupljim.

Uklonite sve vidljive šampone, sapun, druge boce i posude za sapun iz kade ili sa lavaboa, sklonite i dodatke za prozore. Uredno uredite sadržaj svih fioka i ormara i uklonite stare ili prljave predmet, savetuju oni.

„Neurednost, baš kao i u bilo kojoj drugoj prostoriji, će pogoršati izgled kupatila. Da li zaista nekome treba da se vide poluprazne boce sredstava za pranje? Održavanje sudopere čistom, kao i kade ili tuša oko kojih su samo neophodne stvari, odličan je način za uklanjanje otpada. Ako kupatilo izgleda čistije i manje zauzeto, podiže ceo izgled", kažu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta)

 

Uradite sve potrebne popravke

 

Uverite se da su sve površine čiste, izravnajte mesta koja štrče (kod pločica na primer). Ponovo zastaklite ogledala ako se glazura negde odvojila. Dubinski očistite sva popločana područja. Očistite sve svetiljke i zamenite sve sijalice bez svetla. Popravite sve odvode i čepove u sudoperima.

Nabavite par lepih pakovanja

 

Ako već ne možete da menjate cele pločite jer to traje i skupo je, probajte da promenite proizvode koje imate u kupatilu - brže je i jeftinije.

Na primer, bolje pakovanje za kupku, ili sapun. Možete i da birate proizvode nekog od međunaronih brendova, iako radije vi koristite one na akciji.

Zamenite peškire i pločice (ako imate mogućnosti)

 

Što se tiče uređaja kada to stavite u budžet, klonite se trendova jer mogu biti mnogo skuplje i znatno teže za održavanje. Jednostavne i čiste završne obrade su najpovoljnije i nose se daleko bolje od satenskog nikla i starinskog mesinga. Porculanske pločice umesto prirodnog kamena takođe će pomoći da se malo rastereti budžet.

Možda možete da uložite i u šipke za peškire, ili ruke, kao i kutuju za lekove ne košta mnogo a dobićete novi izgled. Ulaganje u nove slavine takođe može biti jeftinije nego što ste u početku mislili.

Birajte boje

 

Pufnasti peškiri naročito jednostavni beli, uvek izgledaju čisto i mekano. Možete da pravite i kontrast. Na primer, belo i crno, ili belo i plavo.

Stavite deblju prostirku, i to će biti pun pogodak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta)

 

Ukoliko volite umetnost, i u kupatilu možete da okačite sliku, pazite samo da ne bude velike vrednosti zbog pare.

Video: Ovo će obradovati one koji telefon nose u toalet: Japanci napravili specijalni lavabo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    8. oktobar 2021 | 17:35

    A kako bez dinara da promenim pločice?

  • Alegra

    9. oktobar 2021 | 08:30

    Kažete stavite biljku posebno ako je kupatilo mračno.A koja to biljka voli mračno mesto? Moze samo veštačko(ko voli plastiku).

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>