• 1

Pre i posle: Za manje od 150 evra od dosadne sobe napravili su skupocen prostor. Spasio ih i detalj od 4 evra

"Bio je to najbolji i najjeftiniji način da se promeni izgled cele prostorije"

  • 1

Krevet bez uzglavlja može da učini da čitava spavaća soba izgleda razbacano, neuravnoteženo, mutno i pomalo kao privremeno rešenje. Neke druge odbija hladan i minimalistički izgled bez uzglavlja.

Pojedini pokušavaju to da reše nekakvim uokvirenim zidnim elementima, umetničkim delima, svetiljkama ili kombinacijama stonih lampi.

Džil i Tim Rose su rešili da urade nešto tim povodom. Ranije njihova spavaća soba „ni na koji način nije bila zanimljiva“, kaže Džil. Sve je nekako bilo ravno, monotono, i nije bilo "živo" u tom belom prostroru.

Pošto su zidovi u spavaćoj sobi veliki, Džil je želela da pronađe način da doda nešto od poda do plafona za uravnoteženiji izgled.

„Zadnji zid je bio običan, beli i dosadan“, kaže ona. "Samo smo želeli spavaću sobu koja ima neki stil, a zid koji bi imao neke karakteristike izgledao je kao najbolji i najjeftiniji način da se to postigne."

Sa projektom od oko 150 dolara, ona i Tim su definitivno postigli svoj cilj. Prvi korak je bio matematički, odnosno da vide potencijale zida.

„Za merenje kvadrata koristili smo istu mernu traku koju koristi krojačica, što je olakšalo i preciznije merilo uzak prostor“, kaže Džil. Takođe su zalepili svoju mrežu slikarskom trakom pre nanošenja bilo koje daske, što im je kasnije olakašalo posao oko čišćenja.

Nakon što su MDF ploče podignute, došlo je vreme za farbanje-tamno u plavo-zelenu boju.

A Džil ima savet za slikanje za svakoga ko želi da stvori isti efekat rešetke: „Unutrašnje kvadrate sam ofarbala u ravnu boju, a rešetka je satenska, tako da samo malo iskače.“

Ona je takođe dodala boju svojim postojećim noćnim ormarićima, pa čak i umetnička dela iznad kreveta.

Sve što je morala da kupi je boja, MDF ploče, nove fioke i da zameni bele prekrivče. Žuti jastuk je detalj koji se savršeno uklopio, a koštao ju je 5 dolara.

„Volim što je sada sve definisano, ima neki karakter, a i boje u prostoriji omogućavaju da soba ostane svetla, čak i sa tako tamnim zadnjim zidom“, kaže ona.

Nova spavaća soba ovog para je svetlija, smelija i uravnoteženija - uzglavlje im na kraju nije ni potrebno.

Video: Praktičnost na delu: Ova soba može biti sve, od spavaće, trpezarije pa sve do gostinjske sobe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>