• 2

Garaže i u Beogradu idu kao garsonjere: Oni su od ove jedne napravili stan, prodali za 350.000 evra

Ovako velika nekretnina koja može da se adaptira retka je pojava

  • 2
Lara home kuća aukcija

Foto: realestate.com.au

Garažna mesta u Beogradu postala su papreno skupa poslednjih godina, a posebno meseci. Ključni razlog je taj što u našoj prestonici danas ima previše vozila, a nedovoljno prostora za parkiranje.

U više navrata se govorilo o tome da bi eventualno izgradnja najavljenog beogradskog metroa, mogla uticati na to da cene garaža padnu.

Ipak, za sada, garaže ćemo nastaviti da plaćamo "debelo". Naime, nedavno je na opštini Čukarica prodata garaža za čak 40.000 evra.

Ali tako je i u svetu - upravo je prodata garaža za 350.000 dolara. Doduše, nju su renovirali.

Neimari su od stare garaže koja je bila napravljena za 8 automobila napraili pravi mali raj koji je na tržištu opravdao sav trud. Danas, taj prostor ima četiri spavaće sobe, a pristuge su mnoge ponude za kupovinu.

Trenutno, prostor obuhvata 2.134 kvadratnih metara a nekada je izgledala gotovo kao šupa. Nekretnina je prodata za 1.352.500 dolara, nadmašivši početnu odreženu cenu na aukciji od 372.500 dolara.

- Bio je to ogroman rezultat, prodavci su bili presrećni - rekao je agent za nekretnine.

Kako je naveo, ovako velika nekretnina koja može da se adaptira retka je pojava, a mnogi baš žele da imaju tu mogućnost na nadograde ili promene namenu prostora.

- Posebno ljudi u tridesetim, oni žele ovakvu vrstu nepokretnosti - navodi on i dodaje da nije mislio da će cena otiči na milion dolara.

- Zaista nisam mislio da će to tako daleko da ode, ali drago mi je da jeste. Bilo je zaista jedinstveno. Zato nam je bilo zaista teško da odredimo cenu jer nije bilo ničeg sličnog sa čime se može uporediti - navodi agent.

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njj

    16. oktobar 2021 | 10:20

    Jadni Beogradjani samo se gradi a niko ne vodi racuna o guzvi. Strasno ustanite vi bar svi ostali gradovi ce vas pratiti

  • Рј38

    16. oktobar 2021 | 14:59

    Откад се то ради у Новом Саду.....охохој!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>