• 1

Prljavo kupatilo iz 90' su renovirali za male pare tako da im je završilo u novinama: Ovo su njihovi saveti

Proverite uvek pritisak vode, prozore, u kakvom stanju su cevi...

  • 1
Kupatilo, spa, masaža, odmor

Foto: Pixabay

Tokom procesa selidbe ima toliko toga za planiranje i računa na glavi da često sa spiska stvari koje su najvažnije, lako zanemarimo male.

Te male stakve ispostave se kao važni dealji poput slabog pritiska vode, neispravnih otvora i prozora koji ne dihtuju.

Na jednom od svojih prvih koraka, Ben i njegova partnerka nisu nisu primetili da njihovom glavnom kupatilu nedostaje tuš kabina - imala je samo kadu.

"Nismo mogli da verujemo da smo propustili taj detalj za koji smo se prvobitno dogovorili da će biti od presudne važnosti, ali kupatilo je bilo toliko prljavo i imalo ispucale pločice da nisam ni mogao da mislim tada", kaže Ben.

Kako ističe, taj prostor mu je izgledao kao bledozeleni objekat iz devedesetih.

„Naš kućni majstor nas je obavestio da zidovi od gipsa nisu vodootporni i da bismo morali da prvo sklonimo kadau i postavimo nove cevi ako bismo želeli tuš", objašnjava on.

Proteklih godinu dana prostor je u suštini služio kao toalet - na sreću, u prizemlju se nalazi još jedno kupatilo koje može da čisto, moderno i funkcionalno, ali su sredili i to. Prvi korak je bio demoliranje: razbiti stare podne pločice, gipsanu kadu, ogledalo, police i toalet.

Bili su neodlučni oko kupatilskog ormara.

Pločice su postavili sami. Zapravo sve osim cevi i dela pločica za koje su mislili da su krte je bilo "uradi sam", pa čak i farbanje u pastelne boje.

Odlučili su se za sudoperu neobičnog oblika kako bi čitava soba izgledala veća i modernija, a ugradili su i novi toalet, za koji kažu da je bio najteži deo. Par je takođe instalirao novi ormar za lekove sa ogledalom.

„Kada smo skinuli džinovsko ogledalo koje se nalazilo unutra, otkrili smo staru rupu u kojoj je bio orginalni ormarić s lekovima ... Nadao sam se da će iza biti neka vrsta skrivenog blaga, ili staro ljubavno pismo, ali pronašao sam samo prašinu", navodi on.

Renovirano kupatilo im je na kraju završilo u časposisu, a na fotografijamapogledajte slike pre i posle. Možda ćete dobiti i vi inspiraciju.

Srećom, postoje male promene koje mogu pomoći da kupatilo izgleda elegantnije i skuplje. O tome šta savetujuju stručnjaci za nekretnine čitajte u našem posebnom tekstu. 

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemer

    18. oktobar 2021 | 18:23

    Aleksandar S. na najgori mogući način ismeva osobe sa invaliditetom. Umesto da im bude podrška on ih dodatno ponižava. Inače je šef eurotay firme!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>