• 0
 ≫ 

Svaki deseti Španac žali se da živi u mračnom stanu: Evo kakvo je stanje u drugim državama

 ≫ 

Dnevno svetlo u stanovima koristi poboljšanju zdravlja i blagostanja, evropska statistička služba Evrostat

  • 0
najjeftinije sobe stanovi Arbnb Brazil Foto: Airbnb.es

U Evropskoj uniji je 5,9 odsto građana živelo prošle godine u stanovima bez dovoljno dnevnog svetla, odnosno, kako kažu, u previše mračnim stanovima, što predstavlja problem za domaćinstva, objavila je evropska statistička služba Evrostat, a prenosi Tanjug.

Dnevno svetlo u stanovima koristi poboljšanju zdravlja i blagostanja, a takođe može da pomogne unapređenju energetske efikasnosti jer smanjuje potrebu za veštačkim osvetljenjem, navodi se u informaciji.

Više od 10 posto ljudi koji žive u Španiji ocenilo je prošle godine da je njihov stan previše mračan (10,6%), što je najveći udeo zabeležen među državama članicama EU, dodaje se dalje. Iza Španije sledi Francuska s udelom od 9,5 proceneta, prema privremeni podacima, Malta (9,4%) i Mađarska (7,7%).

Nasuprot tome, najmanji udeo građana koji su rekli da žive u mračnim stanovima zabeležen je u Slovačkoj (2,6%), Italiji (2,6%, podatakj iz 2019.), zatim na Kipru (2,8%) i Češkoj (3,1%), objavljeno je na internet stranici Evrostata.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>