• 4

Investicija vredna ulaganja: Kvadrat garažnog mesta na Novom Beogradu iznad 2.000 evra

U nekim delovima cena je još uvek na nivou od 1.000 evra, ali cifre rastu munjevito...

  • 4
auto, kola

Foto: Freepik

Ako želite vrednu nepokretnost, mimo stana ili kuće, dobra ideja je da razmislite o garažnom mestu - i to na top gradskim lokacijama, kao što su centar grada, Vračar, Dedinje, zatim Novi Beograd.

Poslednji deo Beograda posebno se ističe kao vredan razmatranja u pogledu kupovine mesta za parkiranje, jer su cene naprasno skočile. Tu sada možete naći m2 koji košta više od 2.000 evra. Naime, u delu WEST65 prodaje se garažno mesto od 12,5 kvadrata za 26.000 evra, što znači da je cena po kvadratu 2.080 evra.

Na lokaciji YUBC cena je i dalje na nivou od oko 1.500 evra, dok je u Jurija Gagarina moguće platiti kvadrat 1.200 evra, što danas znači da ste "uboli premiju", barem gledano s finansijskog aspekta. Pomama za garažama na Novom Beogradu je posebno dobila smisao za mnoge stanare otkako su uvedene zone na lokacijama gde je parkiranje ranije bilo slobodno i besplatno.

- Stan u centru grada je uvek dobra investicija, ali je garaža u centru grada ili, na primer na Novom Beogradu, odlična investicija. U narednom periodu očekujem dalje povećanje cena na linijama metroa i dalje širenje grada u skladu sa planovima detaljne regulacije, tako da su investicije u tim delovima grada sada, još uvek, isplative - rekla nam je nedavno Katarina Kuzmanović, stručnjak za nekretnine.

Za garažno mesto u A bloku trenutno je potrebno da izdvojite blizu 20.000 evra, ako je reč o prosečnom prostoru od nekih 12 kvadrata. Nešto niže cene se nalaze u bloku 28, gde je kvadrat garažnog mesta oko 1.000  evra. Slično je i u bloku 64. Tu možete naći garažu od 15-ak kvadratnih metara za 15.000 evra.

Gramšijeva ulica je naročito na glasu, te je cena po kvadratu tu oko 1.900 evra. Generalno, ceo potez oko hotela Jugoslavija je na ceni decenijama unazad - bilo da govorimo o garažama, što je noviji trend, ili o stanovima. Opšte je poznato da je nekretnina u tom kraju od davnina izuzetno vredna investicija, pre svega zbog dobre snabdevenosti, ali i povezanosti sa Zemunom i centrom.

Novi Beograd, panorama centar grada

Novi Beograd / Foto: Shutterstock

U Belvilu, gde je uvedena Zona 3, garaže sada koštaju od 1.500 do 1.600 evra po kvadratu, u proseku, a slična je cena i u Sun City-ju. Oko Fontane na Novom Beogradu možete naći garažno mesto od 9 kvadrata za 7.000 evra, što znači da je cena po m2 ispod 1.000 evra.

Ovi podaci govore i o tome koliko se Novi Beograd brzo razvija i širi, te kako mnogi kvartovi unutar njega postaju "gradići za sebe", odnosno dobijaju na značaju nevezano za ostale delove opštine.

Ako vas zanima da iznajmite garažni prostor, cena za mesečni zakup na Novom Beogradu kreće se od 50 do 150 evra, sudeći po aktuelnim oglasima, a neki prosek je 80 do 100 evra.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Judge Dredd

    18. novembar 2021 | 08:40

    Jedna je stvar "prodaje se" ili "traži se to i toliko ", a druga za koliko je stvarno prodato!

  • Ilija

    18. novembar 2021 | 08:52

    Ma ja parkiram na trotoaru .

  • jomo

    19. novembar 2021 | 20:21

    ma da.pera.lozac uzeo 4 iri

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>