• 5

Stan na dan u Železniku 45 evra: Biznis opet "živi", a kako je na drugim lokacijama?

Sve je teže naći stan na dan za 25 evra, što je ne tako davno bio čest slučaj u centru prestonice...

  • 5
stan, NG dekoracija

Foto: Freepik

Nekretnine su u Srbiji prilično poskupele od 2019. i to više nije tajna, a rast ovog sektora odražava se na meltene sve njegove aspekte, iako je bilo trzavica u 2020. Primera radi, biznis vezan za izdavanje stanova na dan u jednom momentu je utihnuo prošle godine, usled korona blokada. Sada se, ipak, vraća u punom sjaju.

Iako pandemija još uvek traje i posebno sada potresa praktično celu Evropu, pri čemu zemlje poput Austrije uvode stroge karantine, čini se da je situacija ipak povoljnija za turiste, "svetske putnike" i digitalne nomade.

Negde sredinom leta pisali smo o tome kako biznis "stan na dan" nastavlja da napreduje, posebno u Beogradu i Novom Sadu. Naime, generalno se moderni kvartovi na Novom Beogradu, vračarske ulice i zona oko centra - mogu "pohvaliti" najvišim cenama stanova na dan, ali i neka druga naselja su sada iznenađenje.

Tako se trenutno u Železniku izdaje stan na dan za 45 evra, a u oglasu piše da je "nekretnina u blizini Ade Ciganlije i beogradskih splavova, te da je pogodna za četiri odrasle osobe". Stan je, sudeći po fotografijama, izuzetno lepo i moderno opremljen, potpuno nov.

Ipak, to znači da iznajmljivače, recimo, tri dana provedena u ovom stanu koštaju 135 evra - što je prilično dosta za ovaj deo grada, udaljen oko 14 km od centra grada. Svakako, nisu sve ulice u ovom kvartu jednako udaljene od jezgra Beograda, ali je činjenica da se radi o stanu na periferiji.

S druge strane, potez oko novobeogradske Arene tradicionalno ostaje popularan, a tu se u ovom momentu izdaje stan na dan za 38 evra. Nekretnine u Skadarskoj, ulici koja je naročito na ceni, izdaje se za 40 evra po danu. U pitanju je, kako se navodi, jednosoban studio u prizemlju, od 36 kvadrata.

Još uvek je ponegde, na dobrim lokacijama, moguće naći stan na dan za 25-28 evra, mada su cene generalno  skočile: u proseku vam treba 30 do 50 evra dnevno, ako želite da iznajmite dobar stan u Beogradu.

Iako u prvi mah ovaj biznis deluje primamljivo, kratkoročno izdavanje ima i svoje mane. Jedan vlasnik je početkom godine zatekao takav haos u  stanu da je u momentu shvatio kako je izdavanje stana na duže staze - proverenim osobama - možda, ipak, bolja ideja.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhahaha

    24. novembar 2021 | 08:37

    Bas je blizu ade i splavova, a Cukaricka padina, banovo brdo, senjak, oni su na adi hahah

  • Srba

    24. novembar 2021 | 11:14

    Pa to je kao za nedelju dana u hotelu u Bangkoku

  • Mmare

    24. novembar 2021 | 17:52

    Trziste nekretnina u Srbiji je balon spreman za pucanje. Ne postoje kvalitetne brokerske i firme za investicioni konsalting, pa ko ima pare ulaze skoro iskljucivo u zemlju i kvadrate za koje ni sami ne znaju sta ce im. 2 miliona nelegalnih objekata ce pre ili kasnije ucinipet na trziste i naravno najveci problem stanovnistvo se progresivno smanjuje pa nece nikome ni trebati neki veliki stambeni prostor . Naslov je posebno debilan. Mozda ako ja stavim kiriju 10.000 eura za supu izadjem u medijina kao primer necega

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>