• 15

Da li ste skoro prošli ovim delom grada? Nove zgrade samo niču, a evo koliko je kvadrat

Premijum stanovi oko Cvetka prodaju se za do 2.250 evra po metru kvadratnom, u ovom momentu

  • 15
Novogradnja, nova zgrada

Foto: Shutterstock

Najduža beogradska ulica, Bulevar Kralja Aleksandra, ima čak 7,5 kilometara, te ne čudi što nije baš svaki njen deo na "dobrom glasu". Budući da se proteže od užeg centra grada (Trga Nikole Pašića) pa do Smederevskog puta, jasno je da cene nekretnina značajno variraju.

Već smo pisali o tome zašto se "Lion" dosta bolje kotira od "Cvetka", iako ih deli veoma mala razdaljina. Ali, činjenica je da je Lion vremenom stekao zavidnu reputaciju, pri čemu su cene stanova otišle prilično visoko. Za salonac, u starogradnji, ali sređen i renoviran - sada možete dobiti i 2.500 evra po kvadratu.

S druge strane, deo Bulevara koji vodi od Cvetkove pijace pa do okretnice tramvaja, ne prati tako dobra reputacija, pre svega zbog neuglednijih prilaza i delova ulica, manjka zelenila i drvoreda, lošije gradnje... Ipak, ako ste skoro prolazili tim delom, mogli ste primetiti kako rapidno niču niču novi stambeni objekti.

To su uglavnom moderne višespratnice, mahom pozicionirane na desnoj strani ulice, negde između samog Bulevara i Aviv parka. Kada zađete među te uličice, videćete da su objekti, zapravo, vrlo lepo i čini se kvalitetno urađeni - a kapaciteti popunjeni.

To je zato što se naš glavni grad i dalje "puni" brzinom svetlosti, njegove granice se neprestano šire, pa se traži svaki slobodan kutak koji nije "teška periferija".

Svakako, gradi se na obodima grada, i ti stanovi se takođe kupuju na dnevnoj bazi, ali su ovakve lokacije ipak bolja solucija za investitora, jer kvadrat više vredi. Sećate se priče s početka teksta o tome kako se Lion značajno bolje kotira? Razlika je sada sve manja. Naime, premijum stanovi oko Cvetka prodaju se za do 2.250 evra po metru kvadratnom.

Dnevna soba stan enterijer

Foto: Shutterstock

Trenutno je i oglašen stan u Gospodara Vučića, od svega 30 m2, za čak 99.000 evra. To znači da je cena po kvadratu skoro 3.200 evra, što smo do sada viđali samo u centru, na Dedinju, eventualno na Novom Beogradu (neke zone). Luksuzni stanovi oko Aviv parka sada imaju cenu veću od 2.000 evra.

I ne samo to, novogradnja je jedan deo priče. Drugi deo je način na koji se gradi (nova) reputacija ovog dela Bulevara. Uglavnom se promovišu "lux", "premium" stanovi, a ima i penthausa. Takođe, neretko ćete naići na naslove oglasa: "Ekskluzivna novogradnja".

Čak i kada je reč o prosečnim novim stanovima u ovom delu ulice, cena je otišla na 1.700 evra.

Video: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu: Medvedići su se upravo vratili na Gardoš

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paradoks

    28. novembar 2021 | 08:50

    Ne bih ti u Beograd ni za dzaba ja sam prodao 2 stana na Vracaru ispod cene, to je grad ludaka, nereda , mafije , nekulture u saobracaju, bahatosti znaci sve najgore o Beogradu. Eto njega dosljacima koji su na sve to doneli.

  • Siniša

    28. novembar 2021 | 12:35

    Beograd je veća selendra od Jaginjca gde ja živim. Koji bulevar, toliko nekulturnog sveta kao na tim bulevarima kod nas na selu nema.

  • zeljko

    28. novembar 2021 | 09:05

    Kakav bre Beograd...zivot na selu nesto najlepse. Mir,tisina,sam svoj gazda i mnoge druge prednosti od grada...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>