• 17

Kompanija "Beograd na vodi" kupila plac pored Hipodroma: Otkrivaju nam šta planiraju da rade na tom zemljištu

Kompanija Beograd na vodi d.o.o. se prijavila i pobedila na javnom nadmetanju za lokaciju u Radničkoj ulici održanom u petak, 17. decembra

  • 17
Radnicka

Foto: Beoland

Kompanija "Beograd na vodi" novi je vlasnik zemljišta u Radničkoj ulici, na kome su donedavno bili silosi za gorivo "Jugopetrola". Ova kompanija bila je jedini ponuđač na javnom nadmetanju. Plac pod njihovim okriljem plaćen je po početnoj ceni od 3,178 milijardi dinara.

Mohamed Alabar, predsednik kompanije Eagle Hills, koja je većinski partner u kompaniji Beograd na vodi rekao je za Telegraf Biznis da od nove lokacije planiraju da naprave projekat koji će biti izuzetno okruženje za sve.

- Velika nam je čast što smo dobili priliku da nastavimo da gradimo i da oplemenjujemo život Beograđana, ali i svih posetilaca srpske prestonice. Belgrade Waterfront je doneo nove standarde u region. Sa svakim novim projektom pomeramo granice, uvodimo inovacije i kreiramo novo, izuzetno okruženje za sve građane. Pokazali smo da smo dobri, ali želimo da u svemu što radimo budemo još bolji. Verujemo da će nam nova akvizicija omogućiti da pokažemo da možemo da i dalje podižemo standarde i da stvaramo još bolje. Sve što stvaramo, gradimo sa velikom strašću i posvećenošću, iz srca i u želji da građani budu ponosni na Beograd i na Srbiju -  rekao je aAlabar.

Pomenuto zemljište ima 55.169 kvadratnih metara i nalazi se u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra "Ada Ciganlija", Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama komercijalne zone i gradskih centara.

VUCIC RADOVI OBILAZAK

Alabar/Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na lokaciji su dozvoljeni sadržaji iz oblasti kulture, sportski objekti i kompleksi.

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane. Ovi objekti se zadržavaju u postojećem gabaritu i volumenu, bez mogućnosti promene izgleda, dogradnje i nadgradnje, a dozvoljava se njihova restauracija, sanacija i revitalizacija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan je

    20. decembar 2021 | 12:38

    A jesu li, pre kupovine placa, izmirili dug prema budžetu grada Beograda?

  • Bingo

    20. decembar 2021 | 12:15

    Jedan zatvor tu da nikne.😀

  • Rale

    20. decembar 2021 | 12:12

    Najverovatnije ce napraviti biblioteku...jer je to jako isplativo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>