• 15
 ≫ 

Na jednoj od naših top 5 planina prave pametne kuće: Kvadrat iznad 2.000 evra

 ≫ 

Ovoga puta nisu u pitanju ni Zlatibor ni Kopaonik...

  • 15
Divčibare Foto: Wikimedia/Boksi

Udaljene nekih 38 km od Valjeva, Divčibare godinama privlače kako lokalce, tako i turiste iz Beograda ali i drugih gradova i mesta u Srbiji.

Trenutno sve traženija turistička destinacija nudi posetiocima prijatan odmor i lepu prirodu, dovoljno je urbana da možete da se snabdete i odete negde na piće/ručak van apartmana ili hotela, a opet, dosta je netaknuta u poređenju s Kopaonikom ili Zlatiborom.

Upravo tamo sada "beže" svi koji su se zasitili gomile bagera usred planine i neprekidne gradnje, prašine, višespratnica, gužve. Najbrži put koji vodi od naše prestonice do Divčibara ima nekih 104 kilometra i vodi preko Ibarske magistrale do Županjca.

Turistička i ugostiteljska ponuda na ovoj planini je sve raznovrsnija, kako napreduje i domaći turizam, u šta smo se posebno uverili tokom 2020. godine. Naime, pronaći ćete luksuzne hotele, privatni smeštaj, ali i kuće na prodaju.

A kada smo kod kuća, trenutno je oglašena luksuzno opremljena tzv. pametna kuća od preko 100 kvadrata, po ceni od 260.000 evra. To znači da je cena po m2 - oko 2.320 evra, a u pitanju je novogradnja, s centralnim grejanjem i više od 5 soba.

"U najlepšem delu prelepih Divčibara prodajemo kuću opremljenu uređajima najsavremenije tehnologije za rezultat, što za rezultat ima pametnu kuću. Većina komandi se šalje putem aplikacije sa mobilnog telefona. Ponuđena nekretnina se nalazi na prelepom ograđenom placu od 500 m2", piše u oglasu.

Takođe se dodaje da je ova kuća "idealna za porodično druženje ili rentiranje".

Okolo Valjeva se nalazi i kuća od 150 kvadrata, gde je kvadrat oko 700 evra. U pitanju se starogradnja, ali nekretnina ima podno grejanje i nalazi se na 6 ari placa. "Ima svoj bunar sa vodom i svoju kanalizaciju, video nadzor i internet", navodi se.

Divčibare Foto: Youtube/Printscreen/Marko

Još jedna atraktivna kuća na Divčibarima ima 106 kvadrata i prodaje se za 160.000 evra. Nekretnina ima etažno grejanje, terasu, internet, pet soba, i nalazi se u srcu naše poznate planine.

"Sastoji se iz dve zasebne jedinice okružene mešavinom listopadnog i četinarskog drveća i ima divno uređen vrt. Enterijer i stolarija su od punog drveta, kuća je kompletno opremljena za boravak i prodaje se sa svim stvarima", piše dalje u oglasu.

Osim Kopaonika, Zlatibora i Divčibara, još dve naše najposećenije planine su Fruška Gora i Tara. Ali, sve su popularnije i Stara planina, Zlatar.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    21. decembar 2021 | 08:47

    Sve sto valja covek unisti. Na redu su Divcibare

  • 581

    21. decembar 2021 | 08:55

    Divčibare jesu samo naseljeno mesto na planini Maljen jedno prelepo mesto koje počinje polako da se kolonizuje od strane onih koji moraju da proture novac iz nekog razloga, odrastajući na Divčibarama shvatiš koliko je bitno živeti u prirodi i sa njom ali polako nas teraju skupa kola džipovi i još mnogo što šta na šta nismo navikli da bude tu.

  • Mladen

    21. decembar 2021 | 09:10

    Dosle na red i Divcibare, Fruška Gora je već " sredjena " e više se od skorojevica ne moze nigde otići a da se covek ne razocara, Beogradjani hrle ka svojim provincijama gde su im pretci nekad ziveli.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>