• 10
 ≫ 

Da vam se zavrti u glavi od cifre: Stan na Vračaru izdaju za 10.000 evra

 ≫ 

Samo terasa ima 40 kvadrata, dakle, kao prosečan stan

  • 10
Vračar penthaus izdavanje evri

Foto: Marko Jovanović

Taman kada pomislimo da su cene na domaćem tržištu nekretnina već dovoljno "užarene", pojavi se neki oglas koji nas dodatno iznenadi.

U poslednje vreme to tržište je, nesporno, značajno uznapredovalo i to svuda u svetu, a i Srbija, odnosno naša prestonica takođe su odregovale na "trend".

Krajem 2021. pisali smo o tome da nije poskupeo samo stambeni kvadrat za prodaju, već i cena izdavanja stanova i kuća - posebno u Beogradu. Tako je kirija za stan od 50 kvadrata u Zemunu i naselju Stepa Stepanović dostigla nivo od 400 evra mesečno, a pritom su stanovi za život sve više počeli da liče na apartmane.

Ni periferija ne zaostaje za centralnim i atraktivnim zonama grada, te je porastao i mesečni zakup stana u Kneževcu, naselju koje je do skoro bilo na krajnjoj margini.

Ako vam se i te cifre već čine kao dovoljno visoke za ono što se nudi i za biznis s nekretninama u Srbiji, onda će vas ova cena, verovatno, naročito zapanjiti.

Naime, na Vračaru se trenutno izdaje, kako se navodi, "unikatan i luksuzan penthaus", koji se prostire na oko 270 m2. 

Pretpostavljate, cena nije mala. Samo terasa ima 40 kvadrata, dakle, kao prosečan stan. Ugrađen je i smart-house sistem, u pitanju je novogradnja i jedinica sa čak četiri kupatila i pet soba.

Penthaus, Penthouse patio view Vancouver Canada

Foto: Shutterstock

U sklopu stana imate ostavu, garažu (za dva automobila), video nadzor. Podrazumeva se, imate i kablovsku, internet, grejanje je centralno, ali ono što je izuzetan bonus jesu sauna, teretana, bazen. Sudeći po pogledu sa terase, stan s bočne strane gleda pravo na Hram Svetog Save.

Konačno, dolazimo i do cene. Ako želite da živite u ovakvoj luksuznoj oazi u srcu Beograda, mesečno ćete morati da izdvojite 10.000 evra. Stan je lociran nadomak pijace Kalenić, Njegoševe i Baba Višnjine ulice.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rony

    12. januar 2022 | 09:27

    Kvalitet života u Bg je ravno nuli

  • No Mercy

    12. januar 2022 | 09:52

    Ne radi se o tome,da li stan vredi toliko novca,nego ko može da izdvoji tolike pare.Prestiž je u pitanju.A u Bg.ništa ne vredi toliko..

  • Vukodlak

    12. januar 2022 | 10:01

    Da li je taj stan uknjizen ,i d li placa porez na ovaj luksuz?????

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>