• 1

Uz ograničen budžet i mnogo truda, od kuće iz 1978. su napravili "čudo": Pogled s terase oduzima dah

"Bilo potrebno mnogo posla i naš cilj je bio da dom učinimo posebnim, kao i imanje", rekla je Ali na Instagramu

  • 1

Kažu da mnogo toga može biti nazvano "kućom", ali malo šta - domom. I to nema veze s luksuzom, kvadratima, lokacijom, bazenom na terasi, saunom u stanu... Ne, to ima veze sa doživljajem prostora, ljudima koji ga čine, atmosferom, ali i trudom, odnosno ljubavlju koji su uloženi.

Naravno, da bi neki prostor postao vaša "kuća iz snova", potreban je i novac (ali ne nužno mnogo para), ponekad i profesionalna pomoć, a onda dobijate upravo ono što sledi u nastavku ove priče.

"Ovo je priča o tome kako se ova kuća prevrnula naopačke. Nakon tri godine rada na njoj, završili smo naše poslednje veliko renoviranje. Ovaj dom iz 1978. je bio na dva nivoa, sa jednim jedinim vlasnikom i svim izvornim građevinskim radovima kada smo je kupili", tako počinje opis posta na Instagram profilu the.hoss.homestead, koji broji više od 70.000 pratilaca.

Kako se navodi u nastavku, "bilo je potrebno mnogo posla i naš cilj je bio da dom učinimo posebnim, kao i imanje".

"Nismo imali budžet da promenimo konstrukciju kuće, ali smo preuredili skoro svaku sobu, a svaka površina i završna obrada su dobili nadogradnju i osveženje kako bismo ih učinili modernijom. Ovo je naše prvo renoviranje kuće", kaže Ali, koja se "krije" iza ovog profila.

Kaže da je sređivanje bilo i zabavno i frustrirajuće, ali da radeći na ovakvim projektima, "usput nauče i mnogo toga o sebi i o tome šta žele od kuće".

Ali je za kraj pitala pratioce šta misle o ovom projektu, a svi komentari su pozitivni.

Kako video govori čak bolje od fotografija, možete pogledati kako sada izgleda enterijer kućice iz šume, sagrađene pre 44 godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALLI | home design + styling (@the.hoss.homestead)

 

Inače, ovakav napredak u renoviranju je dobar znak da se u SAD stvari vraćaju u ravnotežu. Naime, još tokom 2021. došlo je do problema, konkretno u Teksasu, kada su hladno vreme i nestanak struje izazvali nestašicu smole, koja se koristi u mnogim proizvodima za izgradnju kuća.

A u vreme kada cene nekretnina "divljaju", nije sve tako crno.Sve i da niste "sam svoj majstor", još uvek možete da prođete povoljnije. Našli smo kuću za 1.500 evra, samo je pitanje da li biste je pazarili u ovom stanju?

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis/Foto: the.hoss.homestead)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oni

    23. januar 2022 | 15:56

    Bajka, ovako bi mogao do kraja zivota, priroda odmara mozak, ali ko zna da posmatra prirodu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>