• 1
 ≫ 

Magija usred pustinje: Pogledajte kako izgleda hotel koji je sinonim za luksuz u 2022.

 ≫ 

Ima deset raskošnih "šatora", a hotel nudi i konje, zatim električne bicikle za upoznavanje okoline

  • 1
Hotel u pustinji

Foto: Profimedia/News Dog Media

Usred pustinje, u Namibiji (Afrika), nalazi se hotel "Zannier Hotels Sonop", koji je verovatno ostvarenje sna svih ljubitelja luksuznih hotelskih kompleksa.

Ovaj spektakularni hotel je toliko udaljen da ima svoju pistu za sletanje aviona, tako da gosti mogu jednostavno da stignu do njega.

Smešten je u zabačenom delu pustinje u Namibiji, državi na obalama Atlantskog okeana, koja se graniči sa Zambijom, Angolom i Bocvanom.

Zapravo, ovo je vrlo atipičan luksuzni hotel koji podrazumeva odsedanje u otmenom "šatoru", za 500 funti (oko 600 evra) po noćenju.

Ko voli ovakvu vrstu egzotike i izolaciju, ne mora da brine, jer putnici koji stignu na najbliži aerodrom u Vindhuku morate da odatle uhvate 80-minutni let do ovog čarobnog hotela. Dakle, "rezervisan" je samo za avanturiste.

Druga opcija je vožnja džipom, od 5 sati, kroz pustinju.

Gosti će tamo pronaći "šatore" inspirisane Britanijom iz 1920-ih godina, koji gledaju na prelep panoramski pejzaž. Fotografije iz hotela odišu ekstravagancijom, sa unutrašnjim/spoljašnjim kupatilima gde možete uživati u penušavim kupkama.

Odatle se pruža i prekrasan pogleda na pustinjski zalazak sunca, a tu je i neverovatan bioskop na otvorenom, postavljen sa bazenom i ležaljkama nasuprot njemu, u slučaju da želite da se kupate dok gledate film. Hotel je čista fantazija.

Ima deset raskošnih "šatora", izgrađenih među kamenjem, a dvokrevetne sobe se mogu rezervisati za 900 funti po noćenju. Hotel nudi konje i električne bicikle, a ispitujući okolinu možete sresti hijene, lisice, merkate, šakale, pa čak i leoparde u pustinji Namib.

Postoji čak i opcija da se vozite balonom, kako biste imali zapanjujući pogled i posmatrali izlazak sunca.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    27. januar 2022 | 16:38

    Odeš da se provozaš i pojede te neka divlja zver😊😊

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>