• 12
 ≫ 

Šta vredi 50.000 evra: Garaža ili parkiranje bez stresa? "Za te pare mogu stan da kupim"

 ≫ 

Jasno je da sama garaža, po svojoj vrednosti, teško da može da vredi 1.000 evra po kvadratu. Međutim, rastuća potražnja i sve gora situacija s parkiranjem u Beogradu - uticali su na rast cena

  • 12
parking

Foto: Freepik

Garaža u Beogradu sve više postaje izuzetno vredna investicija.

O tome smo pisali mnogo puta, ali taman kada smo pomislili da nas nova cena ne može više zapanjiti, od garaže koja se pre izvesnog vremena prodavala za 30.000 evra, sada je tu nova vrtoglava cifra.

Naime, garaža locirana nadomak Južnog Bulevara prodaje se za skoro 50.000 evra.

Istina, ima 45 m2, ali je svejedno problematika to što garažno mesto danas vredi kao stan, a pritom ne može biti ni blizu uređeno kao stambena jedinica, čak i kada se naglasi da je moguća adaptacija.

U aktuelnom oglasu se navodi da je garaža "na odličnoj lokaciji u zgradi novije gradnje, te da ima prozore i da je lako adaptibilna u stambeni prostor". Dodaje se i da se nalazi u prizemlju i ima ulaz i sa ulice i sa dvorišne strane.

Još neke od karakteristika su da ima svoje posebno brojilo, mokri čvor i da je garaža uknjižena. Cena po kvadratu je iznad 1.000 evra, tačnije, cena za ovo garažno mesto je 49.000 evra.

Budući da je problem s parkiranjem postao gorući danas u Beogradu, ove cene možda ne čude toliko - jer nužda i potražnja utiču na cene i kotiranje na tržištu, a pritom ponuda nije toliko velika.

Garaža

Foto: Shutterstock

- Suludo je da garažno mesto toliko vredi, ma gde da se nalazi i koje god da je veličine. Za te pare mogu da kupim stan. Stambeni kvadrat u nekim naseljima je ispod 1.000 evra, nalazi se za čak 800-900 evra u Beogradu, a ipak, dobijete uređenu jedinicu, mesto za život - kaže nam S. M. iz Beograda.

Top prestoničke lokacije na kojima se u današnje vreme isplati imati garažu jesu: Vračar, Novi Beograd, centar grada i ostali zonirani delovi grada koji su prenaseljeni.

Podsetićemo vas i na najskuplju garažu, ili barem jednu od najskupljih, koja se nalazi u kvartu Concertgebouw, u Amsterdamu, a cena joj je 2020. bila 995.000 evra za 22 m2.

Video: Evo rešenja za sve naše muke sa parkingom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    17. februar 2022 | 08:46

    Mi na selu nemamo tih briga

  • SrbskiBek

    17. februar 2022 | 09:10

    Dok je god ovih sto prodaju dedovinu za 30 000 evra negde u Sumadiji i "dosele" se u Bgd... U "stan" od 20.30 kvm..bice tako..

  • xxx

    17. februar 2022 | 08:58

    Neopravdano visoke cene kvadrata u Bg,da se ne zanosimo nije nam ovo ni Pariz ni London,smesno...Sa druge stran enas narod nekriticno kupuje,dize kredite a posle nam djavo kriv

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>