• 5

Stan od 7 kvadrata prodaje se za 60.000 evra: Nije čudno zašto su ljudi frustrirani

Kvadrat u Beogradu otišao je 500 evra

  • 5
useljenje, selidba, stan Foto: Freepik

Prosečna cena kvadrata stanova u novogradnji u Beogradu je u proteklih pet godina poskupela i više od 500 evra. Stan od 50 kvadrata u beogradskoj opštini Voždovac, mogao se 2017. godine kupiti za 75.000 evra, dok je danas za nekretninu iste površine potrebno izdvojiti oko 96.500 evra.

Ko god kupuje nekretninu na Balkanu je verovatno frustriran jer su cene skočile u nebo, a nije retkost da se za basnoslovne iznose prodaju stari, neuređeni i mali stanovi. Ako ste trenutno u potrazi za novim domom, možda ćete se osećati lakše kada pogledate šta se u Londonu nudi za 60.000 evra.

Britanska metropola je poznata po izuzetno visokim cenama nekretnina, bilo da stan iznajmljujete ili planirate da ga kupite. U Londonu je trenutno svega sedam kvadrata na aukciji s početnom cenom od čak 60.000 evra.

Veruje se kako će ovaj jednosoban “stan” dostići veću cenu od ove minimalne. Naime, stan je 2017. prodat po neverovatnoj ceni od 123.000 evra.

Nekretnina uma krevet, mikrotalasnu pećnicu i kupatilo. Njegovi prodavci smatraju da je to najmanji stan koji je izašao na tržište u prestonici. Prostor između kreveta i zida je otprilike dovoljno širok da raširite ruke, a tu je i sto na rasklapanje za jelo ili rad. Toalet i tuš su u posebnoj prostoriji.

Vlasnik je već nadoknadio svoju investiciju dobijajući 800 funti od kirije svakog meseca. Trenutni zakupac većinu vremena živi negde drugde i provede samo noć ili dve nedeljno u stanu jer je bliže poslu.

Video: Radi po principu pametne tehnologije i izgleda neverovatno: Ovo je prvi mobilni hotel na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>