• 12

Najskuplja američka vila konačno prodata: Ima noćni klub, stazu za trčanje i čak 42 kupatila

The One je ujedno i najskuplji dom ikada prodat na aukciji u SAD i svetu

  • 12
"The One", Bel Air, Beverly Hills Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Allen J Schaben/Los Angeles Times

Mega-vila u Los Anđelesu, u Bel Eru, koja je bila na aukcijskoj listi za 295 miliona dolara, na kraju je prodata na stečajnoj aukciji za 141 milion dolara, čime je okončana 10-godišnja "saga o rastućim dugovima i propalim snovima".

Podsećamo, krajem prošle godine pisali smo o vili The One kao o najskupljoj kući Amerike, koja je tek trebalo da se nađe na aukciji, sa početnom cenom od 250 miliona dolara.

Tada se pisalo o tome kako poverioci kažu da planiraju da unajme prodavca luksuznih kuća, koji bi im pomogli u tome da vila The One, od 105.000 m2, dobije svog kupca.

Aukcija za The One imovinu završena je u četvrtak uveče, sa najvišom ponudom od 126 miliona dolara. Uključujući premiju kupca, konačna prodajna cena biće 141 milion dolara, kaže Laura Brejdi, izvršna direktorka Concierge Auctions, firme koja je prodala kuću na aukciji.

Ova cena pomenutu mega-vilu čini trećom najskupljom kućom ikada prodatom u Los Anđelesu, i nalazi se iza imanja koje je kupio Mark Andresen u Malibuu 177 miliona dolara, i imanja Džefa Bezosa na Beverli Hilsu, u vrednosti od 165 miliona dolara.

The One je ujedno i najskuplji dom ikada prodat na aukciji u SAD i svetu, daleko premašujući cenu od 51 milion dolara za kuću prodatu prošle godine na aukciji u Beverli parku, preneo je CNBC.

The One ima 21 spavaću sobu i 42 kupatila, pogled na Tihi okean, centar Los Anđelesa i planine San Gabriel. Takođe, imanje je bogato bazenima, noćnim klubom, ima kozmetički salon sa punom uslugom, velnes, kućni bioskop za 40 mesta, kuglanu, vinski podrum sa 10.000 flaša, garažu za 30 automobila i privatnu stazu za trčanje na otvorenom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by The One , Bel air - California (@theonecalifornia)

Ipak, kako su troškovi izgradnje rasli, tako su se povećavali i problemi. Imovina je prošle godine otišla u stečaj. Kao deo stečajnog ugovora, bila je na listi za 295 miliona dolara i, ako se ne bi pojavio kupac - našla bi se na aukciji.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    4. mart 2022 | 19:28

    Ok 42 wc-a,a jel ima poljaka? Naviko sam na poljski pa bog! Inace pare nisu problem...

  • Da, da

    4. mart 2022 | 19:44

    Rus je kupio.😀

  • Перагеније

    4. mart 2022 | 21:26

    "i čak 42 kupatila" - АЛА су они прљави!...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>