• 2

Zavirite u nestvarnu vilu od 9,2 miliona dolara: Iznenadiće vas ko je stari, a ko novi vlasnik

Velelepna nekretnina sada je zvanično u rukama biznismena iz Silicijumske doline, inače osnivača kompanije Sonder

  • 2
Pharrell Williams, Farel Vilijams kuća Hollywood Hills, Los Angeles Foto: Profimedia/MLS/Planet

Slavni reper iz Amerike, Farel Vilijams, više - i zvanično - nije vlasnik kalifornijske vile vredne više od 9 miliona dolara.

Kolekcionar Gremi nagrada, sa neto bogatstvom od oko 200 miliona dolara (prema Forbsu), prethodno je, pre nekih godinu i po dana, prodao luksuznu vilu od stakla za 14 miliona dolara, a sada je na red došla i "vitka" stambena kuća koja se nalazi na vrhu uskog rta u holivudskim brdima.

Inače, kako piše housedigest.com, Vilijams je u čak tri navrata radio u Mekdonaldsu i dobijao otkaz, u mlađim danima.

Aktuelnu kuću, koja je prvi put oglašena na prodaju pre skoro dve godine po ceni od 12 miliona dolara, Farel je prodao biznismenu iz Silicijumske doline, inače osnivaču kompanije Sonder, Frensisu Dejvidsonu.

Dodaje se da je američki muzičar kalifornijsku vilu pazario 2015. godine, kada je za nju izdvojio 7 miliona dolara.

Kada je reč o novom vlasniku, odnosno Sonderu, u pitanju je kompanija za upravljanje kratkoročnim iznajmljivanjem smeštaja, koja važi za, verovatno, najvećeg rivala Airbnb-a.

Zanimljiva je i priča o nastanku Sondera: naime, Dejvidson ga je osnovao, ne baš iz garaže kao mnogi kasniji bogataši, ali iz svog stana na koledžu u Montrealu, 2012. godine.

Ideja je bila da ponudi prazne stanove za izdavanje svojih kolega - studenata. Posao je krenuo da napreduje i CEO Sondera je na kraju napustio studije. Kompanija vredi čak 1,3 milijarde dolara, zahvaljujući novcu (550 miliona dolara) prikupljenom iz fondova rizičnog kapitala, koje podržavaju Bezos i Mask.

Ova nestvarna vila koju je Vilijams posedovao nekoliko godina, locirana je iznad kanjona Laurel, i ima impresivan pogled na okolinu. Dizajnirao ju je cenjeni Hađi Belzberg, a kompletirana je 2007. Belzberg i njegova supruga su je prodali svega dve godine kasnije, za 5,9 miliona dolara ruskom biznismenu Mihajlovu, koji je vilu potom prodao vilu Farelu.

Dakle, očigledno je da joj je cena vremenom rasla.

Imanje zauzima 1,5 hektara, mada je veći deo zemljišta obronak maltene strme litice. Ono što je svakako prednost jeste to što se nalazi na kraju duge slepe ulice, te je vila bezbedno ušuškana iza dva seta kapija. Ima pansion i glavnu kuću, kao i garažu za dva vozila.

Ono što je takođe "jagoda na šlagu" jeste bioskop na otvorenom. Enterijer čini dnevna soba sa teraco podom, koja se otvara direktno ka bazenu. Okolo su kanjoni, za potpuni užitak.

Zatim, glavna kuća poseduje četiri spavaće sobe i isto toliko kupatila, a vila ima i kancelariju. Ipak, kako fotografije govore više od svakog opisa rečima, pogledajte galeriju iznad.

Video: Ovo je dokument koji vam je potreban za subvencije za stan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>