• 10
 ≫ 

Na planini blizu Beograda niču luks vile: Jedna vredi 700.000 evra. Ni Džoni Dep nije ravnodušan

 ≫ 

Neki naši sugrađani koji imaju vikendicu na Kosmaju, čak su se preselili tamo kada je krenula korona, odnosno rad od kuće

  • 10
Luksuzna vila, kuća, bazen, planina Kosmaj

Foto: Shutterstock

Kako se približavamo toplijem vremenu, tako ponovo raste interesovanje za kuće na planini, s tim što su od nedavno u fokusu najpre luksuzne vile.

I za to postoji dobro objašnjenje. Ljudi su tokom perioda karantina shvatili važnost "lične oaze", negde van grada, gužve; stoga, više nego ikada pre bili su spremni da ulože veći iznos novca i više truda kako bi sagradili kvalitetnu nekretninu i kupili svoje "parče sreće" u prirodi.

Kosmaj se vremenom istakao kao top lokacija, naročito za Beograđane, kako zbog svoje pristupačnosti i blizine, tako i zbog prirodnih lepota. Nepunih 60 kilometara je udaljen od prestonice, te predstavlja idealno rešenje za "beg iz grada", recimo, petkom posle posla.

Sudeći po oglasima i iskustvima naših sugrađana, tamo sada bukvalno niču velelepne vile, čitavi kompleksi, velnes centri, restorani, hoteli, bazeni. Ukratko, ova srpska planina postaje nešto poput Hemptonsa, nadomak Njujorka.

Podsećamo, takođe se sve više traže i Divčibare, mada je ta planina bliže Valjevu, tako da je ova opcija Beograđanima možda primamljivija. Sve u svemu, kvadrat na Divčibarima je dostigao cenu od 1.800 evra, što dovoljno govori o njenoj popularnosti.

Ali, vratimo se na Kosmaj.

Ako sada listate oglase, najniža cena kuće je 200.000 evra. Jedna vila vredi čak 700.000 evra, mada ima oko 700 kvadrata. Ipak, to znači da je cena po m2 hiljadu evra, što nije malo za planinsku zonu. Primera radi, te cene i dalje nalazimo u gradskim perifernim zonama kao što su Rakovica, deo Čukarice, Palilule itd.

Kosmaj planina panorama

Kosmaj / Foto: Shutterstock

Ni Džoni Dep nije ravnodušan

S druge strane, u međuvremenu je izgrađen kompleks koji nude nekretnine za više od 2.200 evra po kvadratu. Kako je Kosmaj u prethodnom periodu ispunio standarde vezane za infrastrukturu i okruženje, uopšteno, tako je poraslo interesovanje za gradnju.

Takođe, i poznati holivudski glumac Džoni Dep zainteresovan je za Kosmaj. Kako se pisalo početkom meseca, "čuo je sve najlepše o tom delu Srbije, a sa prijateljima je boravio na nekoliko lokacija na ovoj srpskoj planini".

Poznato je da naš proslavljeni teniser, Novak Đoković, poseduje nekretninu na Kosmaju, kao i mnogi drugi poznati. Dakle, ovo je planina koja definitivno sve više okupira pažnju naših građana.

Kako saznajemo, neki naši sugrađani koji imaju vikendicu na Kosmaju, čak su se preselili tamo kada je krenula korona, odnosno rad od kuće. U firmu u Beogradu dolaze po potrebi. Treba vam oko 40 minuta vožnje automobilom, dakle, ovo utočište nije ni preblizu ni predaleko.

Kakav je vaš utisak o Kosmaju, da li biste tamo kupili plac/kuću?

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    17. mart 2022 | 09:11

    Kosmaj jeste lep ali je daleko od mesta gde može da se živi i radi "od kuće". A taj novi kompleks je ruglo jedno, mali Zlatibor.

  • Mrki

    17. mart 2022 | 09:16

    I to sve po urbanističkim planovima, uz poštovanje zakona o zaštiti prirode, i u skladu sa okolinom...!

  • Car

    17. mart 2022 | 09:20

    Da da dzoni nije ravnodusan ,toliko preterujes i uvelicavas trebalo bi date bude sramota ,zar se neosecas glupo kad procitas ovaj naslov?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>